Mizerie, nepăsare și lipsă de culoare, pe strada Ștefan cel Mare din Constanța

1918
10

Articole de la același autor

Este în centrul orașului și una dintre cele mai circulate artere pietonale din Constanța, cu toate acestea, starea sa aduce mai mult a ulicioară de la țară. Strada Ștefan cel Mare, căci despre ea este vorba, este zilnic străbătută de sute, poate mii de constănțeni. Unii se fac că nu văd neajunsurile acestei străzi cu istorie, alții le văd, le privesc cu indiferență și merg mai departe. Prea puțini sunt cei care reacționează. 


Zilele trecute, am primit la redacție un apel de la un constănțean care ne atrăgea atenția asupra stării jalnice în care este, la ora actuală, strada Ștefan cel Mare. Am plecat să vedem cu ochii noștri ce ne povestea omul și ceea ce am găsit se poate vedea în fotografiile alăturate. Pavaj distrus, pavele lipsă, gunoaie, hârtii, cerșetori. Nu se văd nicăieri rezultatele campaniei "Curățăm Constanța noastră". 


Gunoaie în loc de flori 
Am luat la pas toată strada și nu am găsit nici măcar o floare, un ghi-veci, un aranjament cu flori de sezon, din cele care au fost puse prin mai multe zone ale orașului. 


"Este păcat că o stradă atât de circulată arată astfel. Este o rușine a Constanței. Oare nu se puteau găsi niște flori pe care să le agăți pe stâl-pii de iluminat public, de exemplu, care să mai coloreze și înveselească puțin peisajul? Și cei care au scos dalele au lucrat, ce au făcut, de ce nu le-au pus la loc? Acum avem nisip de la malul mării în mijlocul orașului!", ne-a spus o femeie aflată în trecere prin zonă. 


Au scos băncile de odihnă 
Nu în urmă cu mult timp, autoritățile locale anunțau planuri mari cu strada Ștefan cel Mare, pe care doreau să o transforme în unul din locurile de pro-menadă și petrecere a timpului liber preferate ale constănțenilor.


Deocamdată, doar porțiunea cuprinsă între strada Răscoalei din 1907 și strada Mihai Viteazu a fost timid transformată. Dar asta mai ales datorită investițiilor agenților economici din zonă. Din păcate, însă, dincolo de strada Mihai Viteazu, spre piața Griviței, peisajul este mult mai sumbru. 


"Nu înțelegem de ce au scos băncile din porțiunea de la Piața Griviței până la intersecția cu strada I.G. Duca. Au fost tăiate de jos și luate. Dar asta de ceva timp. Erau bune aici, că mai stăteam, ne odihneam, ieșeam cu nepoții și alergau în voie, cu porumbeii, fără frică de mașini", ne-a spus, supărată, o pensionară din Constanța. 


Comentează știrea

Unde sunt consilierii care la anul ne vor cersi voturile ???
5 noiembrie 2015
Constanta pute

Constanta arata ca un oras parasit.

nae
5 noiembrie 2015
spaga nu deci interes la fel

Razbunarea lui Mazare ? sau poate e doar inceputul ei!

un constantean
5 noiembrie 2015
strada Stefan cel Mare

NU o sa mai fie niciodata cum a fost inainte de 1989. Pentru ca "polul" agrementului s-a mutat in peninsula si la mall-uri. Plimbarile se fac pe Faleza Cazinou, vara in Mamaia, etc. Decat sa tineti strada inchisa mai bine o dati circulatiei pentru masini, cu sens unic. Asa puteti face si parcare pe o parte. Si mai eliberati celelalte strazi (ex.Cuza Voda). Pe de alta parte dinamizati zona tocmai prin locurile de parcare' ca o sa se inchirieze mai usor daca exista facilitatea asta. Parerea mea.....

Crina
5 noiembrie 2015
Castiga bani online!

Castiga bani online! Tocmai s-a lansat cel mai simplu sistem de obtinut venituri in timpul liber! Castiga bani online! Acum este momentul sa incepi! Castiga bani online si bucura-te de cea mai profitabila cariera! Noi te indrumam pas cu pas, cu atentie, iar tu castigi bani! Numai dupa ce te hotarasti cu seriozitate, cauta-ne la adresa de email: [email protected] sau adresa de facebook Crina si Iulian Dimache-Sima

Papu
5 noiembrie 2015
în atenția primarului

De ce nu fac curățenie măcar în centrul orașului, țiganii care primesc ajutor social ?

un vinovat
5 noiembrie 2015
coruptie

Am descoperit AMERICA. Hai sa fim seriosi. Constanta arata asa din cauza coruptiei. Firmele abonate la contractele primariei sunt varza. Vezi reabilitarea zonei istorice, faleza, etc.... . Coruptia ucide. Da, coruptia ucide. Acum cativa ani un gard de cimitir a cazut si a ucis, nu de mult timp o turista a cazut cu tot cu balustrada in gol, accidente care schilodesc vieti datorita incompetentei si coruptiei generalizate. Organele de control ale statului corupt se dau in spectacole de prost gust. Acesti mizerabili, din pacate trebuie sa generalizez, au intrat in sistem pe spagi sau pe pile sus puse. Eu nu vreau sa mai vad pe strazi corupti. Controalele unor institutii precum ANAF trbuiesc facute din birou. Sa fim seriosi, declaratiile fiscale pe care toti le depunem lunar sau anual trebuiesc verificate prin incrucisare din birou si nu de pe teren unde acesti incompetenti corupti se dau in spectacol pe banii nostrii, poate poate iese ceva cascaval pentru ei si partidul care ia promovat. ITM-ul stie foarte clar care sunt infractorii din piata. Ei se duc anual acolo unde lipsesc cate o hartie de genul certificat PRAM, trusa medicala expirata, mizerii de genul. Pai da isi dau ochii peste cap te sperie ca amenda este de la - la si uite asa au facut rost de o mica spaga. Atata timp cat fiscalitatea pe munca este imensa fiecare scapa cum poate, adica prin coruptie. Politicienii au creat acest sistem in ultimii 25 de ani cu buna stiinta. Sistemul pe care ei il gestioneaza prin numirea sefilor, angajarea celor care decarteaza, este pentru ei mina de aur. Asa sau inbogatit leprele prin viermii din sistem. Eu unul nu mai vreau sa traiesc in aceasta tara. Sunt vinovat ca am supravietuit in asa o mocirla.

MARIAN
5 noiembrie 2015
CE NU SE INTELEGE?

Strada a fost lasat prada tiganilor, care au pus mana pe teoate cladirile de acolo, in special in zona Mihai Viteazu- Avram Iancu si intoata zona pietii Grivitei. Este demosnstra si stiut, ca unde stau tigani, nu mai creste nici iarba, asa ca nu va mai minunati.Vedetizona peninsulara, piata Chiliei si Nicu Filipescu, zona cimitirului din Palas, pe langa Jandarmerie si Politia rutiera. Si mai nou cartierul(ghetoul) Henri Conada

tomitanul
5 noiembrie 2015
Strada Stefan cel Mare

Cu tot respectul, Un constantean, dar nu pot fi de acord cu tine. Poate, doar par'tial. Da, polul agrementului, al distractiei si timpului liber s-a deplasat, in extrasezon, spre zona Peninsula si Bulevardul Tomis. Dar Stefan cel Mare este in continuare o zona foarte circulata, deci o zona cu mare potential comercial si de agrement. De aceea, modul in care arata - pavaj distrus, cladiri dizgratioase, lipsite de eleganta si culoare, mizerie - este o pata pe obrazul orasului nostru si o povara pe umerii fiecaruia dintre noi, pentru ca atatia ani am acceptat ca Mazare si gasca sa agresiva de corupti sa conduca acest orasasa cum au vrut, primarul Constantei fiind, de fapt, mai mult primar de Mamaia decat de Constanta. Sunt si eu conducator auto, am mers pe Cuza Voda si stiu ce vrei sa spui, dar sunt ferm convins ca Stefan cel Mare trebuie sa ramana o zona exclusiv pietonala. Ai constatat ca de fiecare data cand in portul Constanta poposeste cate o nava de croaziera plina de turisti straini autocarele ii aduc si ii depun pe acestia in statia de autobuz de la Tomis Mall, iar apoi oaspetii nostri impanzesc fix zona Stefan cel Mare de la pasaj spre ... marea cea mare ??? Stii de cate ori mi-a fost rusine ca traiesc intr-un astfel de oras, care le ofera un astfel de ,,peisaj" ? Stii ca de fiecare data cand acesti turisti sosesc, o duba a jandarmeriei si un echipaj al politiei stationeaza in zona anterior precizata, iar pe Stefan cel Mare vezi patruland ecipaje ale celor doua institutii de ordine si siguranta publica ? Stii de cate ori m-am revoltat gandindu-ma ca as dori sa ma simt si eu la fel de protejat in fiecare zi, nu doar cand ... avem oaspeti ? Mai mult decat as putea fi de acord cu tine as fi de acord cu Un vinovat. Da, coruptia ucide, urateste, saraceste. Pe cei mai multi dintre noi. Si noi, constantenii nu am facut nimic pentru a scimba ceva. Mergem prin tara, vedem orase mult mai mici, cu o populatie mult mai mica, cu un potential economic pe jumatatea orasului nostru, dar care arata superb, curate, pline de parcuri, spatii verzi, pomi, arbusti, flori, ne place tot ce vedem, dar nu ne intrebam de ce, de ex. la Piatra Neamt, la Timisoara, la Baia Mare se poate, iar la noi ... uratenie, jeg, cenusiu, ruine, cersetori ? Cred ca aceste lucruri ar trebui sa ne preocupe mai mult decat parcari si strazi cu sens unic. Parerea mea !

Stefan Cel Mare
12 noiembrie 2015
Subiect

Pe strada asta a fost tiganie de cand o stiu eu, adica de vreo 40 de ani

Munca la domiciliu
5 decembrie 2015
Munca la domiciliu

Sistem performant pentru succes ! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu ! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire GRATUITA si de cea mai buna calitate, inveti pas cu pas cum sa faci bani, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Mai multe detalii la adresa de e-mail: [email protected] numai pe mail trimite "Info".

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5998 secunde