€ 4.7223
£ 5.2846
$ 4.1455

Mai multe ştiri online:

Mizerie de nedescris! Tone de gunoaie "uitate" în cartiere

Ştire online publicată Miercuri, 11 Ianuarie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Ninsorile abundente de la sfârșitul săptămânii trecute au paralizat întreg orașul. Școlile sunt închise, cartierele sunt blocate, se circulă greu, magazinele au epuizat stocurile de alimente, nu se mai găsesc săniuțe și nici combinezoane de schi. Însă cea mai gravă problemă o reprezintă gunoaiele din cartiere și de pe străzi. 


Mașinile de gunoi nu au mai ajuns la ghene de zile întregi și, în unele zone, s-au format munți întregi de gunoaie. 
„Ghenele dau pe afară. Deja oamenii pun sacii de gunoi lângă pentru că nu mai au unde să-l arunce. Bine că nu e cald și nu miroase urât, toate sunt înghețate. Dar vin tot felul de oameni și câinii maidanezi și le împrăștie în căutare de resturi alimentare”, ne-a declarat, supărat, un constănțean din cartierul Tomis Nord. 


Pe alei nu se poate intra, din cauza zăpezii și a mașinilor parcate 
Aceeași situație este și în celelalte cartiere. Unii sunt mai înțelegători și chiar își permit să își roage vecinii să nu mai arunce sacii pe unde apucă. 


„Este o situație specială. Este clar că se fac eforturi, dar și drumurile exterioare au fost închise, iar pe alei nu se poate intra din cauza zăpezii, dar și din cauza mașinilor parcate aiurea. Poate ar trebui ca și noi să fim mai toleranți și mai civilizați. Sunt oameni care au aruncat gunoaiele pe geam sau le-au lăsat la ieșirea din scară pentru că le-a fost greu să iasă prin zăpadă să le ducă la ghenă”, ne-a spus un alt constănțean. 


Groapa de gunoi a fost închisă 
După primul viscol, de la sfârșitul săptămânii trecute, Primăria Constanța a anunțat, duminică seară, că se va interveni pentru ridicarea deșeurilor după curățarea străzilor de zăpadă. 


„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, groapa de gunoi de la Ovidiu nu a funcționat trei zile, fapt care a influențat negativ graficele de colectare a gunoiului menajer. Începând de astăzi (n.r. - duminică, 8 ianuarie), situația s-a remediat, reluându-se activitatea de colectare, sortare și transport către D.E.D. M.I Ovidiu”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța. 


Utilajele sunt mobilizate pentru deszăpezire 
Din păcate, colectarea este încă imposibilă în multe zone, din cauza troienelor de pe alei. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al companiei de salubrizare a confirmat că s-a demarat ridicarea deșeurilor din oraș, dar sunt încă probleme în cartiere. 


„Am început să ridicăm gunoiul încă de ieri (n.r. - luni, 9 ianuarie), însă prioritatea rămâne deszăpezirea străzilor, mai ales că nu putem ajunge dacă nu deszăpezim. Tocmai de aceea merge foarte greu. O mare parte a utilajelor este mobilizată pentru deszăpezire și pentru transportul zăpezii. Folosim atât mașinile din dotarea noastră, cât și altele închiriate, pentru a putea face față. Sperăm ca, în zilele următoare, condițiile meteo să ne permită să intrăm în toate zonele și să ridicăm deșeurile”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Călina Spirea, reprezentantul Polaris.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7769 secunde