Mizeria de la Energia. Gunoaiele și oamenii străzii au invadat locul de joacă

630
2

Articole de la același autor

Nu o dată s-a întâmplat ca locul de joacă pentru copii din zona Energia să se transforme într-un focar de infecție, prin mormanele de gunoi care apar ca ciupercile după ploaie sau, mai rău, să fie frecventat de o mulțime de persoane dubioase. Mai mult decât atât, pentru a-și crea confortul necesar, ei se tolănesc nestingheriți pe o canapea, înconjurată la rându-i de multe alte gunoaie. 


Cum poate un părinte să mai îndrăznească să îi scoată la joacă pe cei mici, atunci când văd că unicul loc cu destinație pentru micuți nu mai este ceea ce ar trebui și s-a transformat într-un veritabil focar de infecție, pe care mai degrabă preferi să-l ocolești, decât la care să te oprești… 


Constănțenii care locuiesc în zona Energia evită să-și mai aducă micuții la locul de joacă, devenit un real pericol. În ultima vreme, acesta a devenit tomberon de gunoi. Oamenii aruncă aici hârtii, peturi, sticle, ju-cării defecte. În plus, frun-zele au acoperit pietrele și cioburile în care cei mici se pot răni cu mare ușurință. Bineînțeles, la toate acestea se adaugă deșeurile lemnoase, pline de cuie ruginite, rezultate în urma unor lucrări de reparații efectuate în apartamente. Spre exemplu, la acest moment, acolo a fost aruncată o canapea care și-a găsit, însă, rapid, noi proprietari: boschetarii din zonă. 


"Nu mai putem ieși din casă de frică" 
"Nu este posibil să-ți fie teamă să mai ieși din casă cu copilul. Locurile de joacă nu sunt coș de gunoi. Sperăm ca cineva să ia măsuri în ceea ce privește locurile de joacă și murdărirea acestora intenționat cu pet-uri, coji de semințe, mucuri de țigară etc.", ne-a declarat Ioana B., o proaspătă mămică. 


"Copiii care vin, zilnic, să se joace în locurile special amenajate pentru ei se pot îmbolnăvi de boli grave, din cauza gunoaielor din groapa cu nisip. Medicii ne avertizează mereu că ei pot contacta toxoplasmoză, leptospiroză, boli gastrointestinale sau o serie de alergii, dacă intră în contact cu mizeria, fecalele de la animalele de companie sau cele fără stăpân, care se ușurează degajat exact acolo unde nu trebuie", a comentat Radu P., un părinte nemulțumit. 


Desigur, acestea sunt doar câteva din pericolele care-i pândesc pe micuții care se joacă în gropile cu nisip din locurile de joacă. De ce spunem asta? De foarte multe ori, nisipul nu a mai fost curățat, să nu mai spunem înlocuit, încă de la amenajarea spațiului de joacă. Așa cum era de așteptat, în timp, nisipul a fost invadat de gunoaie. 


Și ca și cum asta n-ar fi de ajuns, există zile în care, pe lângă leagănele pentru copii, apar pe jos și seringi, ceea ce îi sperie și mai tare pe cei din zona Energia! 


Comentează știrea

Muratura
2 noiembrie 2016
Stire de doi lei

Ce s-a mai intamplat cu restul locurilor de joaca care sunt sub orice critica!! Prost gandite, vechi, neamenajate, cu maidanezi balacindu-se in nisip, asa e in toata Constanta, nu doar la Energia!! Chiar si-n poza facuta de voi se vad ce infectii de leagane, tobogan si balansoare sunt!!! Alea sunt revopsite an de an, dar ele au o vechime de cel putin 30 de ani.

uau
2 noiembrie 2016
uaaaaau

La abatooooooor ,e plin de vecini "draguti" care-si aduc cainii sa se cace pe spatiul de joaca.Merg incet in spatele lor se uita cum iese cacatul din gaozul cainelui.Ma uit la ei ,fix,dezgustat,logic si nu ma izic nimic pentru ca ultima oara aproape ca eram linsat de nenorociti.Mi-am dat seama ca suntem in minoritate.Si uite asa unii se aleg cu un WC de caini si altii cu complexe,psihoze,frustrari.Nu se mai poate face nimic.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3842 secunde