Minivacanţă de Paştele catolic în Bulgaria? Pe unde şi în ce condiţii puteți trece frontiera

441
Minivacanţă de Paştele catolic în Bulgaria? Pe unde şi în ce condiţii puteți trece frontiera - inceconditii-1617384517.jpg

Articole de la același autor

La nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat, în perioada sărbătorilor pascale catolice. Peste 500 de poliţişti de frontieră desfăşoară zilnic, la nivelul judeţelor Constanţa şi Tulcea, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

În prezent, prin punctele de trecere a frontierei se înregistrează valori de trafic normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare. Însă se aşteaptă ca în perioada următoare să se mai aglomereze, mai ales la graniţa cu Bulgaria, având în vedere că unii români şi-au planificat deja acolo o minivacanţă de Paştele catolic.

„Începând cu data de 29 ianuarie 2021 și până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele, inclusiv cetățenii români, care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii. Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Bulgaria și care nu se încadrează în excepțiile de la măsura obligatorie a prezentării testului molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 pot intra pe teritoriul Republicii Bulgaria numai prin anumite puncte de trecere a frontierei (dinspre România, numai prin punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche - Durankulak, Giurgiu - Ruse, Calafat - Vidin, Turnu Măgurele - Nicopole și Bechet – Oriahovo, acest ultim punct fiind deschis în prezent doar traficului de marfă)”, transmit reprezentanţii Gărzii de Coastă.

De asemenea, persoanelor aflate în tranzit pe teritoriul Republicii Bulgaria, nu li se solicită prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în Republica Bulgaria.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.428 secunde