Ministrul Sănătății, vizită fulger la spital: "Cel mai tare mi-a displăcut blazarea personalului cu care am discutat"

250
Ministrul Sănătății, vizită fulger la spital:

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a efectuat, marți seara, o vizită inopinată la Spitalul Județean Gorj, în urma a peste 60 de reclamații venite din județul Gorj privind anumite nereguli la nivelul unității medicale. ministrul Sănătății a stat de vorba cu personalul medical prezent în spital la acea oră, precum și cu câțiva pacienți. În urma verificărilor, Sorina Pintea a afirmat că o parte dintre sesizări au fost confirmate în urma analizării acestora de către membrii Corpului de Control.


"Deși, începând de luni, Corpul e Control al Ministerului Sănătății efectueză un control aici, am vrut să văd personal ce se întâmplă în acest spital. Pot să vă spun că o parte din problemele reclamate sunt reale și generate în unele cazuri de neînțelegerile dintre cadrele medicale. Aceste lucruri influențează foarte mult modul în care este tratat pacientul", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Miercuri dimineață, Sorina Pintea, împreună cu deputatul Mihai Weber și Cosmin Mihai Popescu, Președintele Consiliului Județean Gorj, au discutat cu managerul SCJU Gorj situația actuală și măsurile necesare pentru creșterea calității serviciilor medicale acordate de această unitate sanitară.

"Nu mi-a plăcut ce am văzut, și cel mai tare mi-a displăcut blazarea personalului cu care am stat de vorbă și care spuneau că situația e mai bună decât înainte. Oamenii parcă nu mai au așteptări, nu mai cred că se poate face ceva astfel încât condițiile și serviciile oferite să fie îmbunătățite", a mai declarat Sorina Pintea.

În urma discuțiilor, au fost stabiliți pașii următori pentru crearea unui plan de îmbunătățire a situației spitalului. Ministerul Sănătății va contribui la cele doua proiecte demarate la SCJU Gorj, respectiv modernizarea UPU și reabilitarea secției de pediatrie, și va finanța achiziția de echipamente solicitate la MS.

De asemenea, ministrul Sănătății s-a intâlnit miercuri cu managerii unităților sanitare din judetul Gorj și reprezentanții autorităților locale în subordinea cărora se află aceste spitale, ocazie cu care s-au analizat solicitările de echipamente transmise la Ministerul Sănătății și necesitatea reorganizării structurii spitalelor în funcție de nevoile de servicii medicale din zona pe care acestea o deservesc.

"Anul acesta, bugetul de investiții în sănătate este extrem de generos, astfel că vom finanța achiziții de echipamente performante în spitale, cu condiția ca la solicitarea acestora, managerii să demonstreze că aceste investiții aduc plusvaloare actului medical, în concordanță cu nevoile populației", a mai spus Sorina Pintea.

Din luna noiembrie 2018, la SCJU Gorj funcționează un aparat RMN achiziționat de Ministerul Sănătății anul trecut. Acest echipament este utilizat pentru investigarea pacienților cu diverse afecțiuni. RMN- ul de san va fi, de asemenea, o investigație disponibilă îndată ce conducerea spitalului va asigura personal specializat în acest gen de investigație.

"Voi reveni la Targu Jiu peste o luna, când voi primi raportul acțiunii de control care se desfășoară săptămâna aceasta la SCJU Gorj. Atunci vom putea stabili în detaliu necesarul de echipamente pentru fiecare specialitate în parte, pe care Ministerul Sănătății îl va finanța", a mai declarat ministrul Sănătății la finalul discuțiilor.


sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4792 secunde