Ministrul Sănătăţii, anunț de ultimă oră: Starea de alertă, prelungită încă o lună

148
Ministrul Sănătăţii, anunț de ultimă oră: Starea de alertă, prelungită încă o lună - nelu-1599729856.jpg

Articole recomandate

Starea de alertă impusă de epidemia de coronavirus s-ar putea prelungi cu încă o lună la noi în ţară, după ce ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat joi, că va face această propunere.


Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi dimineaţă, că va cere prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, în contextul în care la noi apar zilnic tot mai multe cazuri noi de COVID-19, media depăşind mia de cazuri.


Pe 14 august, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României, începând din data de 16 august. Astfel, pe zilele viitoare, am ieşi din starea de alertă.


În urmă cu o zi, şeful de la Sănătate spunea că prima tranşă de vaccinuri anticoronavirus ar putea ajunge la noi în ţară la sfârşitul acestui an, mai exact în luna decembrie.


Oficialul a precizat că procesul de producere a vaccinului nu se va opri, iar atunci când vor primele doze în România, prioritate vor avea persoanele cu vârstă înaintată, cu comorbidități, dar și personalul din sectorul sanitar și din învățământ.


Pe 16 martie, România intra pentru prima dată în stare de urgenţă, care a fost prelungită o singură dată, până la 14 mai. 


Din 15 mai, au avut loc primele relaxări ale condiţiilor de deplasare, apoi s-au redeschis treptat malluri şi terase.


Tot din 15 mai, România se află în stare de alertă şi aceasta a fost prelungită lună de lună. Între timp, s-au deschis restaurantele, terasele, românii au fost în concediu. 


Masca este obligatorie în spaţiile închise şi anumite spaţii deschise, în unele localităţi, iar întrunirile sunt limitate la 50 de persoane în aer liber şi 20 la interior.


În timpul stării de alertă se pot restrânge unele activităţi sociale, iar populaţiei i se pot impune reguli obligatorii de respectat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8203 secunde