Ministrul Muncii va propune o creștere a alocațiilor "sustenabilă în buget"

197
Ministrul Muncii va propune o creștere a alocațiilor

Articole recomandate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că va propune Guvernului, săptămâna viitoare, o creștere a alocațiilor, însă procentul va fi unul sustenabil pentru buget, potrivit Agerpres.


Ministrul a adăugat că promisiunile de dublare fără o sursă de finanțare nu sunt responsabile.


"Suntem conștienți de decizia Curții Constituționale și vom găsi o soluție. PNL a crescut alocațiile. Nu e vorba că nu înțelegem sau că nu suntem conștienți că există această nevoie. Dar să dublezi... vă spun, la Ministerul Muncii în fiecare dimineață am proiecte PSD, două teancuri. Proiecte legislative, să triplăm să dublăm...Orice are nevoie de mai mult. Problema este că atât este bugetul și din el trebuie să acoperi toate aceste nevoi.


A dubla peste noapte fără să spui de unde, a face gesturi dublu, triplu, nu este o abordare responsabilă. Premierul mi-a cerut să fiu pregătită în acest sens. PNL în acești ani a generat o creștere a alocației tocmai pentru că știm că nu este mult. Da. Vor crește alocațiile. Sunt pregătită pentru săptămâna viitoare să intru în Guvern cu o creștere în privința alocațiilor, dar o vom face cu siguranță cât să fie sustenabilă în buget", a spus ministrul Muncii, marți seara, la B1TV.


Ea a arătat, totodată, că un răspuns cu privire la pensii și alocații va veni foarte curând, după ce Ministerul Finanțelor va încheia bilanțul cheltuielilor și situația încasărilor după această perioadă marcată de pandemia de coronavirus.


Violeta Alexandru a explicat, astfel, că Ministerul Finanțelor este sursa autorizată care să comunice posibilitățile bugetare și a asigurat că pensiile vor fi majorate.


"Un răspuns clar cu privire la pensii și alocații va veni foarte curând, când Ministerul Finanțelor va încheia bilanțul cheltuielilor și situația încasărilor după această perioadă de pandemie. Am avut mai multe discuții cu colegii mei, dorința noastră este să nu alimentăm prin nu știu ce cifre, păreri sau dorințe, pentru că dorință avem, vă asigur de acest lucru. Ministrul Finanțelor are poza cu schimbările care apar de la o zi la alta, de la o săptămână la alta, a încasărilor la buget și a posibilității pe care bugetul o are după această perioadă grea.


Vă asigur că vor crește pensiile. În momentul în care această evaluare va fi gata vom avea o comunicare în care vom arăta care este situația. O situație pe care nu au creat-o Florin Cîțu, Violeta Alexandru sau Ludovic Orban. O situație generată de tot ce s-a întâmplat în aceste luni. Vrem să avem o abordare responsabilă", a spus ministrul Muncii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3661 secunde