Ministrul Muncii face recensământul persoanelor cu handicap angajate în instituții publice

108

Articole de la același autor

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunțat că va cere tuturor ministerelor să facă public numărul persoanelor cu dizabilități angajate. Potrivit acesteia, ministerele vor trebui să raporteze numărul persoanelor cu handicap angajate, întrucât instituțiile publice centrale trebuie să fie, în opinia ministrului, primele care încadrează oameni din această categorie, dând astfel un exemplu.

"După ce ministerele vor angaja persoane cu dizabilități, atunci vom putea vorbi de exemple și vom putea ieși în fața oamenilor să le spunem că trebuie să facem acest lucru. Dar, în primul rând, va trebui să facem noi", a spus ministrul Mariana Câmpeanu.

Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap prevede că autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private cu cel puțin 50 de angajați au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin patru la sută din numărul total de angajați.

Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private care nu angajează persoane cu handicap pot opta pentru plata lunară către bugetul de stat a unei sume reprezentând 50 la sută din salariul de bază minim brut pe țara înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap sau pentru achiziționarea de produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unitățile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5303 secunde