Ministrul Muncii, apel către mediul de afaceri să respecte salarizarea angajaţilor

219
Ministrul Muncii, apel către mediul de afaceri să respecte salarizarea angajaţilor - ministrulmuncii-1643382481.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a lansat vineri, 28 ianuarie, un apel către reprezentanţii mediului de afaceri privind salarizarea angajaţilor lor, subliniind că într-o societate cea mai importantă resursă este resursa umană.

„Lansez un apel la mediul de afaceri. Atunci când mediul de afaceri se va apleca asupra angajatului lui cu mai multă atenţie, iar angajatul se va simţi respectat, cu siguranţă că şi randamentul muncii va creşte şi aşa va ajunge la creşterea rezultatelor din exerciţiul financiar. Cea mai importantă resursă de pe pământ este resursa umană. Dacă nu respectăm resursa umană, din păcate şi rezultatele exerciţiilor financiare vor fi altele”, a precizat Marius Budăi în cadrul unei conferinţe de presă la Iaşi.

Acesta a subliniat totodată rolul instituţiilor statului în acest demers privind încurajarea creării şi ocupării forţei de muncă. „În acelaşi timp trebuie să luăm măsuri şi să încurajăm ocuparea. Şi avem măsuri la Ministerul Muncii pentru a încuraja ocuparea şi pentru a sprijini angajatorul. Aceste măsuri sunt cei 2.250 lei pentru fiecare ucenic, tânăr angajat, şomer de peste 45 de ani, acele categorii greu angajabile. Trebuie să creăm măsuri să sprijinim mediul de afaceri să îşi creeze locuri de muncă, să şi le apere, dar şi mediul de afaceri trebuie să se aplece cu atenţie asupra angajaţilor săi”, a adăugat ministrul Muncii.

Potrivit acestuia, deşi se ştie că încă se mai practică munca la negru, nu există sesizări oficiale făcute la Inspecţia Muncii cu privire la încălcarea drepturilor şi legislaţiei în vigoare. „Cu toţii ştim că există muncă la negru sau muncă nedeclarată, dar nimeni nu sesizează oficial Inspecţia Muncii. Pe vorbe nu putem face nimic”, a completat Marius Budăi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6266 secunde