Ministrul Muncii, anunț despre pensii, salarii, indemnizații, ajutoare

737
Ministrul Muncii, anunț despre pensii, salarii, indemnizații, ajutoare - pensiipensionaripilonuliipensii-1549277476.jpg
Bugetul din acest an va fi unul al investițiilor, dar măsurile pentru salariați și pensionari vor continua, a declarat, duminică seara, la România TV, ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi.

"Va fi într-adevăr un buget al investițiilor, un buget al investițiilor la nivel național, dar și un buget al investițiilor la nivel local, prin continuarea acelui program de dezvoltare locală. Dar măsurile pentru salariați și pensionari vor continua așa cum am spus și am prezentat tot timpul", a afirmat Budăi.

Întrebat dacă vor fi bani pentru pensii și salarii și pentru majorarea acestora, ministrul Muncii a subliniat că a avut duminică dimineața o întâlnire cu ministrul Finanțelor și au recalculat pentru a se asigura că nu vor fi sincope.

"De dimineață am mai avut o întâlnire cu specialiști din cadrul Ministerului Muncii și Ministerului Finanțelor și, împreună cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, am reluat amândoi hârtiile, am recalculat, am vrut să ne asigurăm...Am spus de multe ori: noi măsurăm de zece ori și tăiem o dată. Și clar ne-am liniștit pe această speță. Pe tot ce înseamnă indemnizații ale persoanelor cu handicap, tot ce înseamnă alocații de susținere a familiei, tot ce înseamnă pensii, tot ce înseamnă salarii să fim cu cifrele la zi, actualizate, cât mai corecte și cât mai pozitive în această direcție pentru a ne asigura că pe tot parcursul anului nu vom avea sincope, pentru că noi vrem să-l gândim, în special Ministerul Finanțelor și noi Guvernul, per ansamblu, ca un an important pentru investiții. Avem proiecte mature, deja lucrate în 2017-2018, pe care vrem să le scoatem la implementare în acest an, avem de continuat absorbția fondurilor europene și de implementat la nivel local acest program PNDL2 și dacă ați avea o discuție cu primarii din țară să vedeți cât de important este acest program pentru satul românesc...", a mai spus Marius Budăi.

El a subliniat că Guvernul vrea, prin investiții, să pună bazele unei "creșteri economice sustenabile".

"De aceea am avut încă o întâlnire în această dimineață cu domnul ministru al Finanțelor Publice. Amândoi, cu creionul și cu hârtia în mână, am recalculat, am rearanjat, am rediscutat, și cu colegii noștri specialiști din ambele ministere, ne-am asigurat că totul va fi în regulă până la sfârșitul anului deoarece ca și Guvern să ne orientăm foarte mult pe investiții. Creând investiții (...)- ați văzut și decalajul recuperat de noi în anul 2018 la fonduri europene, chiar dacă nu suntem acolo unde ne-am fi dorit, dar suntem în media Uniunii Europene, lansarea acelor mii de proiecte practic la nivel de fiecare unitate administrativ teritorială, la nivel național, dar nu există nicio unitate administrativ teritorială care să n-aibă proiecte pe Programul Național de Dezvoltare Locală 2- vrem să punem bazele unei creșteri economice sustenabile pentru a putea acoperi și dezvoltarea ulterioară a României și aceste creșteri de salarii și de pensii. Pentru că, pe lângă pensii, vor urma și creșteri de salarii. Până în 2022, la implementarea finală a Legii salarizării unice, avem încă de parcurs acești 4 ani, cu creșteri de câte o pătrime pe fiecare an din diferență", a explicat ministrul Muncii.

sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.768 secunde