Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii și salarii

352
Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră despre pensii și salarii - 18801922-1544700484.jpg

Articole recomandate

Marius Budăi, noul ministru al Muncii, anunță aprobarea Legii pensiilor în Parlament și spune că sunt bani pentru pensii și salarii.



Marius Budăi a confirmat, însă, că majorarea punctului de pensie nu se va mai face de la 1 iulie 2019, ci de la 1 septembrie 2019.

Demnitarul a respins categoric declarațiile din spațiul public, potrivit cărora nu ar mai fi bani de salarii sau de pensii, afirmând că "atunci când o țară nu-și va mai putea plăti pensionarii, mai bine încuiem țara și plecăm".

"Săptămâna viitoare Legea pensiilor va fi introdusă în ședința de Birou Permanent pe ordinea de zi, să fie cerută pentru dezbatere pe ordinea de zi mai în față și aprobată de Parlament.

După cum am demonstrat de când am venit la guvernare, îmi aduc aminte că nu a contat că a fost sâmbătă, duminică sau chiar am venit și din vacanță parlamentară atunci când am avut de implementat ceva.

Cu siguranță, se va transforma în lege, va fi votată și va înaintată către promulgare la domnul președinte. Se va întâmpla exact ce am promis în Programul de Guvernare, cu majorarea punctului de pensie, la 1.265 de lei în anul 2019″, a spus Budăi, la Digi 24.

Acesta a menționat, totodată, că neaplicarea punctului de pensie de la 1 iulie 2019, ci de la 1 septembrie 2019, a fost determinată de apariția unei inițiative legislative care nu fost "prinsă" în Programul de Guvernare.

"Noi am promis că majorarea punctului de pensie va fi la de la 1 iulie 2019. De ce nu va mai fi de la 1 iulie 2019, ci de la 1 septembrie 2019?

Pentru că a apărut o inițiativă legislativă în Parlament care nu a fost prinsă în Programul de Guvernare, deci nici în calculul impactului bugetar și al evoluției produsului intern brut și al creșterii economice, și anume acea lege cu recalcularea punctajului la grupele 1 și 2 de muncă. Acea lege a intrat în aplicare la 1 octombrie 2018, iar noi ca un Guvern responsabil nu aveam decât să o punem în aplicare.

Atunci această lege creează impact bugetar care nu a fost prevăzut inițial în Programul de Guvernare, dar pe care noi îl vom gestiona ca atare și vom acorda pensionarilor, indiferent de data la care aplică această creștere, și anume oricând vor fi recalculate pensiile în perioada 1 octombrie 2018 – 1 octombrie 2019.

Practic, pensionarul va primi banii calculați cu 1 octombrie 2018, deci va primi diferențele de bani tot ca și cum ar fi intrat totul în aplicare de la 1 octombrie 2018″, a explicat ministrul Muncii.

Potrivit oficialului, impactul bugetar al acestor creșteri va fi, pe lângă 68 de miliarde de lei în anul 2018, alte 8,45 de miliarde de lei în 2019.

De asemenea, Marius Budăi a ținut să menționeze că pensionarii din România nu merită un tratament emoțional, determinat de declarațiile din spațiul public, în care se vorbește despre faptul că nu mai sunt bani de pensii sau salarii.

"Cunosc problemele pensionarilor și o să resping tot timpul declarațiile celor care spun că nu sunt bani de pensii.

Din punctul meu de vedere, sunt iresponsabili. Atunci când o țară nu-și va mai putea plăti pensionarii, mai bine încuiem țara și plecăm.

Pensionarii nu merită acest tratament, acest impact emoțional pe care îl creează astfel de declarații.

Ne facem că am uitat declarațiile din 2017 sau 2018 când s-a spus că nu vor mai fi bani de pensii și de salarii?

Repet și o spun cu toată sinceritatea unui om care a lucrat pentru pensionari: pensionarii nu merită acest tratament, sunt părinții și bunicii noștri.

Eu condamn aceste declarații, e dreptul meu, ca ministru al Muncii, ca fost lucrător în Casa Județeană de Pensii și ca parlamentar. E chiar obligația mea.

Vă spun și de unde vin banii pentru majorări. Știm cu toții că, de când am preluat guvernarea, avem creștere economică, că numărul locurilor de muncă s-a majorat cu 200.000, ceea ce înseamnă contribuții mai bune la stat.

Din toate acestea coroborate, avem bani cu siguranță. Nu avem probleme, ne bazăm pe cifre, pentru că am demonstrat și în 2017 că așa cum am calculat noi, că asta dovedește responsabilitate", a subliniat Budăi.

Proiectul Legii pensiilor nu a intrat, miercuri, în dezbaterea plenului Camerei Deputaților, pe motiv că nu toți liderii de grup au fost de acord cu dezbaterea și votarea acestui document.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a aprobat, marți, proiectul Legii sistemului unitar de pensii.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/anuntul-noului-ministru-al-muncii-despre-pensii-si-salarii_452260.html#ixzz5ZYlUjkuZ


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Octombrie 2018
Stire din Social : Anunț important pentru pensionari!
Joi, 13 Decembrie 2018
Stire din Actual : Crește salariul minim în Spania
Pagina a fost generata in 0.7311 secunde