Ministrul Muncii a dezvăluit salariul lui Klaus Iohannis, după tăierea de 40%: "Niciun bugetar nu va avea salariu mai mare"

462
Ministrul Muncii a dezvăluit salariul lui Klaus Iohannis, după tăierea de 40%:

Articole recomandate

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a dezvăluit salariile demnitarilor din fruntea statului, în contextul reducerii lefurilor acestora ca urmare a noilor prevederi din legea salarizării.

Lia Olguța Vasilescu a declarat la România TV că de la 1 ianuarie 2018 unii bugetari vor avea salarii reduse între 10 și 40%. A fost redus inclusiv salariul lui Klaus Iohannis. "Președintele va încasa un salariu lunar net aproximativ 12.000 lei. Niciun alt bugetar nu va avea un salariu mai mare decât al președintelui. Salariul net al unui ministru se situează în jurul a 10.000 de lei", a dezvăluit ministrul Muncii.

"Și mie mi-am tăiat salariu și bineînțeles mai multor șefi de agenții sau șefi de instituții din teritoriu, care aveau salariille mult prea mari. Erau foarte multi bugetari care treceau de președinte. Noi am încercat sa ajungem la un echilibru bugetar, să nu mai avem un director de instuție care apartine de un minister, cu un salariu de 2.700 de lei, iar altul cu salariu de peste 12.000 de lei. Până la urmă fac aceeași muncă, au același nivel de studii, iar diferența dintre ei era colosală. Cei care au salarii mici urcă până în anul 2022, iar alții se opresc sau chiar scad și ajung la salarii pământești", a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6173 secunde