Ministrul Mediului: Toți cei care hrănesc ursul la marginea drumului trebuie să primească amendă

136
Ministrul Mediului: Toți cei care hrănesc ursul la marginea drumului trebuie să primească amendă - 1-1594052363.jpg

Articole recomandate

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat luni, la Brașov, că a avut discuții cu colegii de la Interne, dar și cu reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, pentru a se trece la sancționarea cu amenzi a celor care hrănesc urșii "la marginea drumului", conform Agerpres.


"Am avut discuții cu cei de la Ministerul de Interne și cu cei de la toate autoritățile publice locale și centrale care pot să sancționeze astfel de comportamente. (...) În momentul de față, suntem în situația în care toți cei care hrănesc ursul la marginea drumului să primească amendă", a spus Alexe, menționând că orice formă de hrănire a acestor animale sălbatice, inclusiv cea "instituționalizată", de genul celei practicate de anumiți operatori economici, trebuie să înceteze.


Conform ministrului, acest comportament al oamenilor este una dintre principalele cauze pentru care ursul coboară în zonele locuite.


"Pentru că am avut acest caz de emoție publică săptămâna trecută, vreau să spun un lucru și lansez un apel către populație. Venind ieri spre Brașov, am văzut cozi de mașini și în fața fiecăreia era câte un urs. Fac un apel la populație și sper să înțeleagă: ursul este un animal sălbatic, și nu de companie. Dacă vom considera că hrănind un urs îi facem un bine, fals! Facem cel mai mare rău cu putință acelui exemplar sau specii. Odată hrănit de om, să nu ne imaginăm că se va întoarce în munte, să-și caute hrana. (...) Indiferent cât de prietenos poate părea, este un animal sălbatic și poate face victime. (...) Am văzut pe rețelele de socializare - și nu aș vrea să jignesc vreun conațional al meu, dar are IQ-ul zero - cum privea spre urs în timp ce-l hrănea", a spus Alexe.


El a precizat că la minister există un grup de lucru care trebuie să identifice soluții pentru problema urșilor.


"Sper ca în perioada următoare să găsim soluții să ținem ursul în pădure", a subliniat Alexe.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2785 secunde