Ministrul Mediului: Suprafaţa plajelor României va fi dublată

Joi, 17 Septembrie 2020, 18:00
247
Premierul Ludovic Orban şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, au participat la prezentarea programului de nisipare a Zonei de Coastă Turistică, finanţat din fonduri europene, arătând că este vorba despre o "lucrare fundamentală", în urma căreia suprafaţa plajelor României va fi dublată, informează Agerpres.


"Guvernul României sprijină - şi o va face în continuare - acest proces de combatere a eroziunii costiere. Astăzi avem cel mai important proiect de mediu în acest sens. Peste 840 de milioane de euro, care sunt investite în această a doua etapă a proiectului, prin care, pe o lungime de 30 de kilometri, vom reuşi nu doar să combatem eroziunea costieră - fapt care ar fi dus ca în următorii 10-20 de ani România, pe anumite porţiuni, să nu mai fi avut plaje - reuşim prin acest proiect să dăm o şansă biodiversităţii, astfel încât au fost prinse măsuri pentru prima oară. Vorbim de refacerea ecosistemelor marine şi de conservare a biodiversităţii şi, poate, cel mai important, pentru întreaga societate românească şi este vestea bună, prin acest proiect, suprafaţa plajelor României va fi dublată", a precizat ministrul Mediului, Costel Alexe.


El a menţionat că, în anumite porţiuni de pe litoralul românesc, plaja va fi extinsă în larg cu până la o sută de metri, iar prin tehnologii "inovative, de mare precizie" va fi crescută suprafaţa plajelor României cu peste 200 de hectare. Ministrul a arătat că, prin acest proiect, ţara noastră va avea plaje "mai bine protejate" în următorii 50 de ani.


La rândul său, premierul Ludovic Orban a declarat că, în lipsa unor măsuri, eroziunea ar fi riscat să ducă la dispariţia plajelor pe foarte multe zone ale litoralului.


Premierul a menţionat că Guvernul va susţine şi alte proiecte care pot să ducă la creşterea fluenţei de turişti pe litoralul românesc.
Pagina a fost generata in 0.5229 secunde