Ministrul Mediului, despre viitura de pe Prut: Situația este sub control. Populația nu are de ce să își facă griji

146
Ministrul Mediului, despre viitura de pe Prut: Situația este sub control. Populația nu are de ce să își facă griji - 1-1593183401.jpg

Articole recomandate

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a efectuat, vineri după-amiază, o vizită la Barajul Stânca-Costești, din județul Botoșani, pe fondul Codului roșu de inundații de pe râul Prut, el afirmând cu această ocazie că "situația este sub control".


El a declarat că, în ciuda viiturii venite din Ucraina, populația nu are motive să fie îngrijorată, nici în localitățile din amonte de Stânca- Costești, nici în cele din aval, informează Agerpres.


"Astăzi, atât cei de la ISU, cât și cei de la Apele Române sunt pregătiți să intervină. Situația este sub control. Populația nu are în acest moment de ce să își facă griji mai mult decât este situația în momentul de față. Aval de Stânca Costești, spun colegii specialiști de la Apele Române, dacă debitul preconizat pentru viitură se menține, nu ar trebui să avem probleme nici în Botoșani, nici în Iași, nici în Vaslui și, evident, până la vărsare la Galați", a afirmat Alexe.


Acesta a mai adăugat că acumularea de la Stânca- Costești are înmagazinate în prezent circa 700 de milioane de metri cubi de apă și are capacitatea de a prelua o cantitate de încă 700 de milioane de metri cubi.


Râul Prut a depășit, vineri dimineață, la ora 6,00, cu 266 de centimetri cota de pericol în zona Rădăuți Prut, însă nu au fost inundate case, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, Dorina Lupu. Prutul a inundat mai multe grădini din satele Rediu și Rădăuți Prut, dar și platforma drumului național DN 24 C, care face legătura între Rădăuți Prut și Miorcani. De asemenea, pe timpul nopții, pompierii, împreună cu lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoșani, ai Primăriei Rădăuți Prut și ai Administrației Bazinale de Apă Prut - Bârlad, au construit un dig de apărare artificial pe DN 29A, între Rădăuți Prut și Rediu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.71 secunde