Ministrul Mediului analizează activitatea companiei Schweighofer Holzindustrie

151
1
Ministrul Mediului analizează activitatea companiei Schweighofer Holzindustrie - schweighoferholzindustrie-1487698147.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) se angajează să analizeze atent, împreună cu Gărzile Forestiere, activitatea companiei Schweighofer Holzindustrie, căreia i-a fost retrasă certificarea de către organizația Forest Stewardship Council.

"Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) a luat act de decizia organizației internaționale Forest Stewardship Council (FSC), de a retrage certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, având ca motivație principală «o posibilă încălcare a legislației privind standardele de măsurare a materialului lemnos». Dat fiind faptul că vorbim despre cel mai mare procesator de material lemnos din România, retragerea cetificării FSC presupune, din partea autorității publice centrale din domeniul silviculturii, o atenție mai mare. În acest sens, în perioada următoare, MAP împreună cu Gărzile Forestiere vor supraveghea foarte atent activitatea companiei, astfel încât să ne asigurăm că suspiciunile invocate de experții FSC nu au consecințe de natură legală, privind aplicarea legislației silvice specifice. Totodată, MAP speră că societatea Schweighofer Holzindustrie va depune toate eforturile pentru a clarifica aspectele invocate care au dus la retragerea certificării FSC", precizează reprezentanții Ministerului Mediului.

Boardul Forest Stewardship Council, care promovează un management forestier responsabil în lume, a decis vineri dezafilierea Holzindustrie Schweighofer de la organizație, compania austriacă anunțând un plan de măsuri pentru reasociere. Organizația consieră că Holzindustrie Schweighofer nu a respectat standardele de sustenabilitate și a decis să nu mai prelungească perioada de probă anunțată în luna ianuarie. FSC a precizat că va fi prezentă în România permanent, pentru a găsi soluții pe termen lung legate de gestionarea responsabilă a sectorului forestier, și că va dialoga cu Schweighofer și cu alte părți interesate.

Comentează știrea

Dragnea
22 februarie 2017
La pușcărie cu penalii ăștia

La puscărie cu penalii ăstia de austrieci , ne distrug pădurile cu ajutorul lui Iohanis si statul stă cu mâinile în sân si nu fac nimic să îi oprească , trebuie interzis defrisarea pădurilor !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7424 secunde