Ministrul Economiei susține că măștile de protecție pentru populație vor fi asigurate după data de 15 mai

210
Ministrul Economiei susține că măștile de protecție pentru populație vor fi asigurate după data de 15 mai - httpscdncnncomcnnnextdamassets20-1588249094.jpg

Articole recomandate

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu susține că vor fi asigurate măștile de protecție pentru populație, după data de 15 mai, când acestea vor deveni obligatorii în transportul în comun și în spațiile publice închise, atât de la producătorii interni cât și din import, la prețuri cât mai mici, informează agerpres.ro.


Virgil Popescu împreună cu Tănase Stamule, consilierul premierului României Ludovic Orban, au avut joi întâlniri cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) și Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), pentru a discuta despre comercializarea materialelor sanitare de protecție. La întâlnire a participat și Bogdan Stănescu, președintele Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.


"Am vrut să mă întâlnesc astăzi și cu reprezentanții marilor retaileri și cu reprezentanții industriei farmaceutice pentru că, după cum s-a anunțat, din 16 mai va exista obligativitatea să purtăm măști de protecție și vreau să mă asigur că există stocuri suficiente pentru populație și să evităm specula. De asemenea, vreau să vă anunț că Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin SAPE, poate asigura materiale, atât de la cei 9 producători români, dar și prin import, prin cooperarea stat cu stat. Toate echipamentele vândute de SAPE respectă standardele în vigoare. Aceste măști vor fi vândute la un preț de 2 lei/mască + TVA. Desigur, vă încurajez să achiziționați aceste măști la cel mai mic preț al pieței. Vreau doar să știți că aveți și această variantă și că SAPE are produse conforme și este pregătită să asigure stocurile. Ca să concluzionez: principalul nostru scop e să avem măști pentru populație, la prețuri cât mai mici. Nu impunem un preț, vrem doar un preț competitiv", a declarat ministrul Economiei.


În urmă cu o săptămână, SAPE a anunțat public completarea obiectului de activitate al companiei cu încă unul, secundar, respectiv comercializarea de produse farmaceutice și echipamente medicale, decizie aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor SAPE, la începutul lunii aprilie. Astfel, SAPE va achiziționa, de la furnizori și producători din România, produse și echipamente medicale la cel mai bun preț, pe care le va comercializa către spitale, instituții publice sau persoane juridice private sau de stat interesate de achiziția de astfel de echipamente.


De asemenea, ministrul și-a prezentat disponibilitatea pentru o nouă serie de întâlniri, în cursul săptâmânii viitoare, pentru a discuta despre situația la zi a stocurilor de materiale de protecție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7017 secunde