Ministrul de Interne: Sunt determinat să mă implic total în stoparea defrişărilor ilegale

195
Ministrul de Interne: Sunt determinat să mă implic total în stoparea defrişărilor ilegale - 1-1612358617.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a participat, miercuri, împreună cu ministrul Mediului, Barna Tánczos, la o şedinţă în sistem videoconferinţă cu reprezentanţii guvernului în teritoriu şi şefii structurilor judeţene ale MAI pe tema intrării în vigoare a noului sistem de monitorizare a lemnului tăiat - SUMAL 2.0.


"Sunt determinat să mă implic total în stoparea defrişărilor ilegale! (...) Acest program reprezintă un pas foarte important împotriva defrişărilor ilegale, un program care aduce beneficii importante pentru întreg sectorul silvic. Astfel, reprezentanţii guvernului în teritoriu şi şefii structurilor judeţene ale MAI au fost informaţi cu privire la demararea şi, mai concret, la eficienţa programului SUMAL 2.0, îndeosebi în ceea ce priveşte prevenirea faptelor ilegale care duc la diminuarea fondului forestier naţional", a anunţat Lucian Bode într-un mesaj pe Facebook.


Ministrul de Interne spune că Poliţia, Jandarmeria şi reprezentanţii direcţiilor silvice vor putea urmări în timp real tăierile, transporturile, dar şi procesările masei lemnoase provenite din păduri.


"Aşadar, responsabili în declararea provenienţei materialului lemnos vor fi toţi operatorii economici care îl manipulează, de la tăiere şi până la prelucrare! Pentru că suntem primii interesaţi în protejarea fondului forestier naţional, acest program devenit funcţional permite înregistrarea tuturor acestor operaţiuni. Nu în ultimul rând, am rugămintea ca în cazul identificării în trafic a unor transporturi de masă lemnoasă care ridică suspiciuni cu privire la legalitatea lor, să semnalaţi în continuare acest lucru - prin SNUAU - la 112, autorităţile având posibilitatea să verifice dacă în acel caz există documente justificative sau, mai grav, dacă este vorba despre o activitate clandestină", mai declară Bode.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7565 secunde