Ministerul Turismului desființează reprezentanțele externe. Cheltuieli prea mari cu chiriile și nejustificate

199
Ministerul Turismului desființează reprezentanțele externe. Cheltuieli prea mari cu chiriile și nejustificate - guvernmirceadobreturismhepta2078-1493803972.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Turismului a anunțat că vrea să desființeze reprezentanțele externe ale instituției. În acest sens, a fost elaborat un proiect de act normativ pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 24/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Turismului, care prevede, pe lângă modificări de organigramă, desființarea acestor birouri externe.


Decizia de a desființa reprezentanțele externe a fost luată după ce s-au făcut mai multe analize interne, dar și după un raport al Curții de Conturi privind activitatea fostei Autorități Naționale de Turism în 2015. Instituția de control a constatat o serie de nereguli grave în privința modului de funcționare a birourilor de promovare externă și a cheltuirii banilor publici, care confirm rezultatul analizei internet făcute de conducerea Ministerului Turismului.


"Astfel, s-a constatat că birourile de promovare externă ale Ministerului Turismului au funcționat pe bugete create artificial, după bunul plac al reprezentanților din cadrul acestor birouri de promovare, fără a exista un control minimal asupra justeței sumelor avandate drept cheltuieli", se arată în comunicatul Ministerului Turismului. Mai mult decât atât, se pare că o parte importantă a cheltuielilor făcute de reprezentanțele externe ale Ministerului Turismului nu au fost înregistrate în contabilitatea instituției, făcându-se deconturi fără documente justificative în spate. Pe parcursul anilor, suma nejustificată ar fi ajuns la peste 500.000 de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4002 secunde