Ministerul Sănătăţii face eforturi pentru procurarea medicamentelor necesare bolnavilor de Covid

108
Ministerul Sănătăţii face eforturi pentru procurarea medicamentelor necesare bolnavilor de Covid - tratamente1-1636038394.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii Ministerul Sănătăţii precizează că în perioada septembrie-octombrie 2021, a achiziţionat un număr de 126.845 de flacoane de Veklury (Remdesivir). În acelaşi interval, s-a semnat cu firma producătoare un contract subsecvent pentru 139.200 de flacoane din acest medicament, care va acoperi perioada de consum până la sfârşitul anului. Mai mult, în perioada următoare, un nou contract subsecvent de încă 100.000 de flacoane va fi semnat în urma căruia va fi acoperit şi consumul din luna ianuarie 2022. Reamintim că Remdesivirul a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, medicamentul administrându-se pacienţilor cu forme medii, ventilaţi mecanic sau care necesită aport de oxigen.

În ceea ce priveşte Tocilizumab, Ministerul Sănătăţii a făcut eforturi considerabile în ultima perioadă pentru aprovizionarea cu acest medicament, având în vedere stocurile reduse la nivel mondial. Astfel, în perioada septembrie - octombrie 2021, au fost repartizate către unităţile sanitare care tratează pacienţi cu SARV-Cov -2 cu forme critice şi severe, care necesită ventilaţie mecanică şi oxigen, un număr de 14.106 de flacoane de diferite volume. În prezent, se fac demersuri pentru încheierea unui nou contract subsecvent pentru achiziţia unui număr de o mie de flacoane de Tocilizumab. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru achiziţionarea altor 12.700 de flacoane de Tocilizumabum. Tot în această perioadă, Ministerul Sănătăţii a încheiat un contract de 10.000 de doze de anticorpi monoclonali, primele 7.500 de doze fiind deja repartizate în 147 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5541 secunde