Ministerul Sănătăţii cere ajutorul U.E. pentru achiziţia de medicamente pentru tratarea formelor grave de COVID

97
Ministerul Sănătăţii cere ajutorul U.E. pentru achiziţia de medicamente pentru tratarea formelor grave de COVID - ministerul-1633428553.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Sănătății a solicitat, marţi dimineaţă, Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru achiziționarea a 12 700 de flacoane de Tocilizumabum.

Solicitarea vine după ce firma producătoare, care are încheiat un acord cadru și un contract subsecvent cu Ministerul Sănătății, a anunțat că se află în imposibilitatea de a livra medicamentul până la finalul anului 2021, având în vedere situația de stocurile sunt epuizate la nivel global.

În aceste condiții, considerând situația acută provocată de intensitatea valului IV pandemic în România, ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila a solicitat șefului DSU, Raed Arafat activarea mecanismului de protecție civilă.

Menționăm că Ministerul Sănătății a primit fondurile necesare pentru achiziționarea acestui produs utilizat în tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Tocilizumabum direcțiilor de sănătate publică teritoariale. Este vorba despre 6649 de flacoane care sunt distribuite în spitalele care tratează pacienți COVID-19 cu forme severe de boală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5322 secunde