Ministerul Sănătății a luat măsuri pentru caniculă. Nu vă jucați cu sănătatea!

271
Ministerul Sănătății a luat măsuri pentru caniculă. Nu vă jucați cu sănătatea! - canicula14669456781560498931-1561637661.jpg

Articole de la același autor

La solicitarea Ministerului Sănătății, direcțiile de sănătate publică și serviciile de urgență prespitalicești au activat planurile de măsuri pentru zilele caniculare, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă să fie reduse.


Pe această cale, Ministerul Sănătății cere serviciilor de ambulanță alertarea echipajelor și suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creștere.


De asemenea, direcțiile de sănătate publică colaborează cu autoritățile locale, verifică respectarea condițiilor de asigurare a asistenței medicale în unitățile sanitare – asigurarea stocurilor de medicamente de urgență, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate/agravate de caniculă, funcționalitatea generatoarelor de rezervă, asigurarea rezervelor de apă proprii ale unităților sanitare.


În același timp. ministerul a demarat verificarea condițiilor igienico –sanitare, de cazare și alimentație, din taberele școlare, precum și din unitățile hoteliere și cele de alimentație, punctele de prim ajutor, unitățile sanitare private de pe litoral și din Delta Dunării.


În ceea ce privește populația, Ministerul Sănătății recomandă să fie urmate sfaturile medicilor și să se evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00.


În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 - 2 litri de lichide), fără a aștepta să apară senzația de sete. Este necesar consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. 
Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe și legume proaspete (pepene galben, roșu, prune, castraveți, roșii) deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă.


Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) care deshidratează organismul sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4773 secunde