Ministerul Sănătății a depus plângere penală împotriva celor care au folosit însemnele instituției pe pliante împotriva vaccinării

107
Ministerul Sănătății a depus plângere penală împotriva celor care au folosit însemnele instituției pe pliante împotriva vaccinării - pintea-1536314490.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății a depus plângere penală împotriva persoanelor care au folosit însemnele instituției pe pliante împotriva vaccinării, urmărind ca aceste gesturi să nu se mai repete, au declarat pentru News.ro reprezentanții instituției.

"Vă comunicăm că Ministerul Sănătății a depus la Parchet o plângere, astfel încât aceste gesturi să nu se mai repete", au declarat vineri reprezentanții Ministerului Sănătății, întrebați de News.ro despre demersurile împotriva celor care au folosit însemnele instituției pe pliante împotriva vaccinării.

Și reprezentanții UNICEF au luat atitudine, logo-ul acestora apărând, de asemenea, pe pliantele care au fost distribuite.

"Logo-urile aparținând UNICEF, Organizației Mondiale a Sănătății și Ministerului Sănătății sunt folosite fără autorizare. UNICEF subliniază că vaccinurile sunt sigure și salvează viețile copiilor. Lucrăm împreună cu Ministerul Sănătății și cu Organizația Mondială a Sănătății pentru promovarea imunizării. Vaccinurile sunt sigure, eficiente din punct de vedere financiar și salvează viețile a milioane de copii. Au murit 59 de persoane, majoritatea copii, din cauza actualei epidemii de rujeolă din România. Vaccinurile protejează de rujeolă și alte boli, precum poliomielită, tetanos, rubeolă, tuberculoză, difterie și hepatită A și B. Vaccinarea este gratuită la medicul de familie. UNICEF încurajează toți părinții să își vaccineze copiii", au transmis reprezentanții UNICEF.

Au mai condamnat distribuirea de mesaje împotriva vaccinării și au susținut beneficiile acesteia reprezentanții Colegiului Medicilor din România, dar și ai Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF).

Pliante antivaccinare cu mesaje precum "Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați" și "Pesticide în vaccinuri" au fost distribuite în ultima perioadă, acestea având siglele Ministerului Sănătății, UNICEF și OMS.

Ulterior, Ministerul Sănătății a precizat că vaccinurile folosite sunt sigure și eficace, menționând că inițiatorii campaniei au folosit siglele respective fără acordul instituțiilor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.907 secunde