Mii de agenți economici constănțeni, verificați și amendați de ITM

1975
Mii de agenți economici constănțeni, verificați și amendați de ITM - amenzi-1642100654.jpg

Articole de la același autor

S-a tras linie pe anul 2021. Per total, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța a desfășurat o serie de acțiuni de control și verificare a agenților economici care își desfășoară activitatea pe raza județului Constanța, campanii de control pe domenii de activitate, organizate la nivel național, cât și acțiuni de control organizate la nivel local. Acestea au fost realizate în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, Jandarmeria Constanța, Serviciul Imigrări, Direcția Antifraudă 2 Constanța, etc.

Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă au verificat, anul trecut, un număr de 3.475 agenți economici, din care 656 au fost sancționați. În același timp, au fost aplicate 881 sancțiuni contravenționale, din care 633 amenzi, în valoare de peste șase milioane de lei și 248 de avertismente. În plus, au fost depistate 177 persoane care lucrau fără forme legale, la 94 angajatori, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 3,4 milioane de lei.

Referitor la activitatea de control privind securitatea și sănătatea în muncă, inspectorii acestui departament au efectuat 1.593 controale, în urma cărora s-au constatat 3.084 de neconformități, motiv pentru care s-au dispus 3.084 măsuri de remediere a deficiențelor. Totodată, s-au aplicat 3.084 de sancțiuni - 2.868 avertismente și 216 amenzi contravenționale, în valoare totală de 821 500 lei.

Bola a adăugat că în cursul anului 2021, în cadrul Campaniei naționale de supraveghere a pieței produselor industriale din domeniul de competență al Inspecției Muncii, s-au efectuat alte 113 controale, verificările realizându-se la importatori, distribuitori și comercianți, pentru un număr de 270 de produse reglementate de directivele din domeniul de competență al Inspecției Muncii.

Ca întotdeauna, au existat și reclamații venite din partea salariaților, 1.315 la număr. Acestea s-au referit la concedieri abuzive, neplata drepturilor salariale, neplata orelor suplimentare, nerespectarea timpului de lucru și de odihnă, neacordarea concediilor de odihnă, refuzul angajatorului de-a îndeplini măsurile dispuse în urma controlului. La acestea se adaugă și refuzul angajatorilor de a elibera documentele solicitate, nerespectarea programului de lucru și altele.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3616 secunde