Mihai Daraban, președintele CCIR: "Turismul la negru este o realitate!"

329
2
Mihai Daraban, președintele CCIR:

Articole de la același autor

Invitat special la simpozionul "Turismul de litoral - sezonul 2017", președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a tras un semnal de alarmă în ce privește turismul la negru.

"Din păcate, turismul la negru este o realitate și, după părerea mea, poate fi eliminat numai prin taxe și impozite date de autoritățile locale. Cred că, în mod real, dacă s-ar impozita și turismul la negru, am avea cel puțin 5 la sută din PIB provenit din turism", consideră Mihai Daraban.

Acesta este de părere că numărul turiștilor este mult mai mare decât cel raportat de Ministerul Turismului sau de Institutul Național de Statistică. "Vedem ce se întâmplă iarna pe Valea Prahovei, vara pe litoral. Poliția numără mașinile și raportează 250.000 de persoane, în timp ce INS spune că sunt 84.625, iar Ministerul Turismului spune că sunt 107.239. Unde sunt restul? Nu ne ies niște cifre", explică președintele Camerei de Comerț și Industrie a României.

Mihai Daraban a mai subliniat și faptul că agenții economici din domeniului turismului se confruntă cu o gravă lipsă de forță de muncă calificată.

Simpozionul, organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, a reunit agenți economici din turism, autorități locale, reprezentanți ai asociațiilor patronale. La eveniment a participat și ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Comentează știrea

Gelu
3 martie 2017
Pai cum !

Daraban asta , se stie ce culoare are , ce gusturi si pretentii are si se mai stie ca vorbeste cand in dodii , cand in parabole . Adica , de atatia ani , asa-zisele pelerinaje initiate de Spagoveanul si de slugile sale corupte , nu sunt impozitate deloc , aducand grave prejudicii economiei nationale , in schimb , pe micile firme de turism sar toti politrucii ajunsi in functii ca urmare a apartenentei la mafia politica ... Iar la nivel national , este tragedie . Berbecii in sutane , cu sau fara parohii , profita la greu de legislatia permisiva cu parazitii profitori si pupatori de moaste si icoane , dar mulgatori si belitori de tara !

Vraja mării în ruine
17 martie 2017
Gorgona in calduri

Mihai asta si-a gresit cariera. El vroia sa ajunga sectorist si uite ce-a iesit.. Ditamai cameramanul... Turismul "la negru" dispare pe seama turismului la alb. Si fara ministru al turismului. Isi fac guvern cu 100 de ministere si le trebuie impozite sa aiba salarii. Si sa o trimita pe Olguța a lui Spiriduș pentru limbi străine la O.. NU !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0579 secunde