Mihaela Bilic: „Ciorba, alimentul ideal pentru slăbit”. Care este secretul
Articole recomandate
O nouă masă de aer cu praf saharian traversează România!
23 Aprilie 2024
Dr. Beatrice Mahler, despre efectele Radonului, gaz radioactiv descoperit în şcoli şi grădiniţe din România: „Dă metastaze foarte repede…”
23 Aprilie 2024
GALERIE FOTO / Medspa Siret – Un nou centru wellness și de sănătate, în inima stațiunii Mamaia
23 Aprilie 2024
Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic a prezentat, recent, la un post de televiziune, una dintre cele mai bune diete pentru cei care vor să slăbească sănătos. I se mai spune și „dieta omului sărac” deoarece regimul poate fi respectat de oricine. Cu acest regim alimentar se poate obține o scădere de câteva zeci de kilograme din greutatea corporală.
„Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru”, a spus dr. Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii de la ProTv.
Ea a precizat că ciorba este alimentul ideal pentru slăbit deoarece conţine multă apă.
„Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac trei polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof). Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme. O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porție. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de două ori mai mult decât un fel doi. E paradoxul ciorbei. S-a observat la ecografie acest aspect”, a mai spus cunoscutul nutriţionist.
„Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru”, a spus dr. Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii de la ProTv.
Ea a precizat că ciorba este alimentul ideal pentru slăbit deoarece conţine multă apă.
„Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac trei polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof). Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme. O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porție. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de două ori mai mult decât un fel doi. E paradoxul ciorbei. S-a observat la ecografie acest aspect”, a mai spus cunoscutul nutriţionist.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Joi, 06 Iulie 2017
Joi, 06 Iulie 2017
Joi, 06 Iulie 2017
Joi, 06 Iulie 2017
Marţi, 04 Iulie 2017
Marţi, 04 Iulie 2017
Marţi, 04 Iulie 2017
Marţi, 04 Iulie 2017
Marţi, 27 Iunie 2017
Marţi, 27 Iunie 2017