METEOROLOGII AVERTIZEAZĂ: UN NOU VAL DE CANICULĂ PESTE ROMÂNIA, URMAT DE PLOI ȘI VIJELII ÎN TOATĂ ȚARA!

2288
METEOROLOGII AVERTIZEAZĂ: UN NOU VAL DE CANICULĂ PESTE ROMÂNIA, URMAT DE PLOI ȘI VIJELII ÎN TOATĂ ȚARA! - ploaie2600x400-1499663671.jpg

Articole recomandate

Meteorologii avertizează asupra unui noul val de caniculă ce va cuprinde țara săptămâna aceasta, fiind înregistrate marți temperaturi maxime de 37 de grade Celsius în anumite zone.



Săptămâna aceasta începe cu un nou val de căldură, iar disconfortul termic va fi din ce în ce mai accentuat în multe zone din țară.

"Luni după amiază temperaturi de peste 35 de grade în partea de sud-vest a țării, acolo și indicele temperatură-umezeală va depăși acel prag critic de 80 de unități. Temperaturi în schimb în creștere și în celelalte zone. Vârful acestei perioade, la nivelul întregii țări, va fi ziua de marți, atunci când în aproape toată țara, temperaturile maxime vor trece de 30 de grade, iar în Crișana, Banat, în sud-estul Transilvaniei, în Oltenia, în bună parte din Muntenia așteptăm temperaturi maxime de 35-37 de grade, iar pentru zona Banatului posibil în jur de 38 de grade", spune meteorologul Teodora Cumpănașu, citată de romaniatv.net


În a doua parte a săptămânii, vom avea parte de temperaturi în scădere în multe zone din țară, cu ploi în toată țara.


"Nu ne așteptam să se atingă temperaturi atât de mari ca în episodul de caniculă de la începutul lunii iulie, dar și pentru ziua de marți vom avea o vreme călduroasă în toată țara, disconfortul termic se va menține accentuat și va fi caniculă după-amiaza în jumătatea de sud-vest a țării, unde frecvent se înregistrează maxime de 35 — 37 de grade Celsius, iar în Banat în jurul valorii de 38 de grade Celsius", a subliniat și meteorologul Adrian Boariu, citat de Agerpres.

De asemenea, meteorologul Adrian Boariu a afirmat că după această perioadă caniculară vor apărea și perioade de instabilitate atmosferică în aproape toate zonele țării, cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, care vor putea lua aspect de vijelie, iar pe suprafețe mici vor fi căderi de grindină și cantități de apă însemnate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4756 secunde