Meteorit deasupra țării noastre!

140
Meteorit deasupra țării noastre! - 500xmeteorearthdinosaur-1420632493.jpg

Articole de la același autor

Un fenomen similar unui meteor s-a produs deasupra țării noastre, noaptea trecută. Specialiștii au păreri împărțite vizavi de fenomen.

În noaptea de marți spre miercuri, la serviciul 112 Buzău au fost înregistrate patru apeluri de la persoane care au spus că au văzut o lumină pe cer, urmată de un zgomot puternic. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, apelurile au venit de la persoane din localitățile Pârscov, Râmnicelu, Cernătești și Beceni, între orele 3.15 - 3.31. Acesta spune că fenomenul a fost sesizat inclusiv de angajații ISU care lucrau la dispeceratul instituției în acel moment.

"Nu știu dacă este vorba de un meteoroid", a spus președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso. "Din ce am văzut, pur și simplu a fost o lumină. O astfel de lumină poate fi produsă de un joc de artificii mai intens sau de o rachetă militară, rachetă de iluminat", a spus Piso.

El a precizat că nu există în acest moment alte informații, precizând că lipsa unui zgomot "exclude ideea unei explozii de tip meteoroid". Întrebat dacă ar fi trebuit să se audă un zgomot chiar și în cazul în care meteoroidul ar fi fost de mici dimensiuni, Piso a spus că ar fi trebuit să se audă "cât de cât, dacă ar fi fost o explozie".


"Noi nu avem aici nicio raportare de astfel de obiecte. În Europa, nu există o rețea foarte consecventă pentru astfel de meteoroizi mici, care să urmărească acest lucru. În Statele Unite există, iar NASA, în noaptea de 5 spre 6 la ei, a observat 34 de astfel de fenomene și este o situație normală. din acestea 34 6 sunt cunoscute, adică meteoriți care vin din Leo Minor, Bootes, din Hydra, constelațiile respective, dar restul de 28 sunt, cum se spune, mai sporadici, adică pietricele care ard pur și simplu", a spus Ioan Piso.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Ianuarie 2015
Stire din Social : Cum va fi vremea mâine, la Constanța
Miercuri, 07 Ianuarie 2015
Stire din Social : Transfer BOMBĂ de la Antena 1 la Pro TV
Pagina a fost generata in 2.7686 secunde