Mesajul președintelui Uniunii Democrate Turce din România, Fedbi Osman, cu prilejul Sărbătorii Ramazan

439
Mesajul președintelui Uniunii Democrate Turce din România, Fedbi Osman, cu prilejul Sărbătorii Ramazan - osmanfedbi1542215901-1590223847.jpg

Articole recomandate

"Anul acesta, am traversat împreună, în condiții speciale, perioada postului din luna sfântă a calendarului islamic, Ramazan, care a început în data de 24 aprilie, când România se afla în stare de urgență. Chiar dacă geamiile au fost închise, credincioșii musulmani au reușit să parcurgă acest ciclu spiritual în rugăciune și primenire sufletească, acasă, îndeplinind astfel unul dintre cei cinci stâlpi ai religiei islamice, postul diurn de la ivitul zorilor și până la apusul soarelui. Distanțarea socială, impusă de stările de urgență și de alertă, ne-a împiedicat să organizăm cinele tradiționale de iftar la care participau numeroși etnici turci, dar, pentru a-i proteja pe semenii noștri ne-am bucurat de ele acasă, în cadrul familiilor restrânse. Luna Ramazan, luna iertării și a milei, a curățirii spirituale se încheie cu trei zile de sărbătoare, în perioada 24 - 26 mai. Datorită contextului actual, vom sărbători Șeker Bayramı, acasă pentru binele tuturor etnicilor turci. Vom sta departe unii de alții, dar, gândurile bune și valorile noastre spirituale ne vor uni și ne vor face mai puternici pentru ca în viitorul apropiat să putem să fim împreună, aproape unul de celălalt.

Fie ca Sărbătoarea Ramazan să vă aducă bucurie în suflete, sănătate în familie și belșug în case! Ramazan bayramınız mubarek olsun!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5583 secunde