Mesajul lui Ludovic Orban de Ziua internațională de conștientizare asupra risipei alimentare

120
Mesajul lui Ludovic Orban de Ziua internațională de conștientizare asupra risipei alimentare - 2-1601372984.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat cu ocazia Zilei internaționale de conștientizare asupra risipei alimentare, că populația trebuie să conștientizeze importanța risipei și a făcut apel la populație să „se gândească cum anume ar trebui să procedeze pentru a avea o conduită de consum moderată”, potrivit Digi24.


„Acum jumătate de secol și chiar mai puțin, posibilitatea unei alerte mondiale în sfera risipei de alimente ar fi părut, probabil, bizară spre absurdă. Dar iată că lucrurile se schimbă în viteză și, astăzi, mapamondul se află în situația de a constata că mâncarea devine gunoi în multe state dezvoltate, în timp ce, în zone sărace sau de conflict de pe glob, populații întregi sunt amenințate de foamete”, transmite premierul.


În opinia sa, prin marcarea unei astfel de zile, unele comportamente individuale se pot modifica.


„Desemnarea unei zile pentru conștienzarea acestei realități este importantă, în primul rând, pentru că semnalează un aspect anormal al raportării la alimente din partea unui număr semnificativ de oameni, dar și pentru că provoacă la găsirea de soluții în vederea restabilirii echilibrului. Sigur că statele vor rămâne preocupate de siguranța cetățenilor din punctul de vedere al accesului la hrană - chiar sub forma abundenței, în cele bogate.


Sigur că nu va scădea competiția comercială în sfera produselor alimentare. Sigur că nu se va diminua preocuparea de a hrăni o populație mondială în creștere. Dar se pot modifica niște comportamente individuale, în sensul de a nu se face achiziții care exced capacitatea de consum, și pot fi create alternative la aruncarea alimentelor care urmează să expire, cu implicarea instituțiilor, societăților comerciale și societății civile.”, mai spune Orban.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5032 secunde