Mesajul ÎPS Teodosie, la sfârșit de an: "Biserica vă cheamă la înțelepciune și la bună chivernisire a timpului"

913
4
Mesajul ÎPS Teodosie, la sfârșit de an:

Articole de la același autor

Anul Nou se apropie cu pași repezi. Cu această ocazie, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ne sfătuiește să fim mai buni și cu credință în suflet.

"Iată, anul se înnoiește. Noul An este darul lui Dumnezeu, pentru că el ne-a ținut sănătoși, să mai întâmpinăm un an din viața noastră. Prin mila, darul și ajutorul Lui, orice înnoire a timpului trebuie să fie și o înnoire a vieții noastre, așa că am lăsat în urma noastră poverile anului ce se va încheia și păcatele pe care le-am săvârșit. Anul care va veni trebuie să-l întâmpinăm cu nădejde, credință, cu bucurie, cu dragostea aceea, care niciodată nu trebuie să se schimbe în altceva. Dragostea să rămână dragoste, să fim buni în anul în care vom intra și să învingem în fiecare zi egoismul nostru, invidia noastră, răutatea noastră, minciuna, desfrâul și orice păcat. Să ne ridicăm deasupra tuturor celor care ne-au împovărat în acest an și cu ajutorul lui Dumnezeu care ne aduce noul an, pentru că timpul este în stăpânirea lui Dumnezeu", a declarat ÎPS Teodosie.

Referitor la timp, acesta a spus că timpul este acea bucurie pe care Dumnezeu ne-o face, ca să cumpărăm veșnicia luminii. Sigur, timpul acesta vremelnic, pe care-l numărăm cu secundele, cu minutele, cu orele, cu zilele, cu anii, timpul acesta este relativ, pentru că se schimbă firea noastră cu trecerea timpului. Desigur, a precizat acesta, firea noastră se poate schimba în bine sau în rău.

"De noi depinde anul bun. De aceea, se cuvine să rămânem fierbinți cu credința, să rămânem statornici în nădejdea și iubirea noastră. Să jertfim timpul cu folos, să sfințim timpul. Timpul se împlinește prin Dumnezeu. Să rămânem cu Dumnezeu pentru că purtăm numele Fiului său, de la Hristos ne numim creștini. Să ne urăm ca anul ce va sosi să fie bun, folositor și sfânt. Biserica vă îmbrățișează pe toți și vă îndeamnă să fiți fii buni, vă cheamă la înțelepciune și la bună chivernisire a timpului, pentru ca timpul să arvunească veșnicia. La mulți ani tuturor și anii să vă fie cu spor, cu roade atât de frumoase, încât sfârșitul anului ce va începe să vă aducă mai multă satisfacție, lumină și dragoste decât anul ce se va încheia", a mai spus ÎPS Teodosie.

Comentează știrea

popescu ion
29 decembrie 2017
chivenisitului

Hai sic....tir!

Gigi
29 decembrie 2017
Hai , bre...

Spagovene , tov. Mache , cetatene Porcu , fa ceva util , hotarator , benefic si asteptat , pentru pulimea pravoslavnica mioritica : fa un infarct ! Hai ba , ca poti ...

Gogu Steriade
30 decembrie 2017
Matale ar trebui sa-ti chivernisesti timpul pe la Poarta Alba !

Alo , ziarul ...nu mai puneti imagini cu personajul asta ca ne-ati stricat ziua ! :)

MIHAI
30 decembrie 2017
UNII CU CREDINTA,ALTII CU BANII

Dupa cum afirma Inalt Prea Sinistrul Rasputin (IPSR), mila, darul, si ajutorul lui Dumnezeu se revarsa asupra tuturor. Se pare insa ca Dumnezeu este selectiv, si de binefacerile lui se bucura doar o parte dintre noi. IPSR ignora in expunerea sa existenta celor saraci, bolnavi, prigoniti. etc. Ca sa fim fericiti in noul an, este suficient sa fim buni, sa invingem egoismul, si celelalte pacate. Nu pomeneste nimic de afacerile necurate, coruptie, procese penale. Se fereste de acesti termeni ca dracul de tamaie. Presupunem ca ele intra in categoria " si orice pacat ". Il rugam pe IPSR sa ne explice cum sa ne ridicam " deasupra celor care ne-au impresurat ( adica , jefuit ) in acest an. Doar in acest an ? Si cine sunt acestia ? Diavolul, PSD, PNL, Iliescu si urmasii sai ? Mister total. Mai aflam ca timpul este instapanirea lui Dumnezeu. Asa o fi. Dar timpul nu poate fi despartit de bani , dupa cum suna un proverb capitalist. Mai mult, sunt si ochii dracului. Ce vor pati cei cu bani care nu-i pot justifica in noul an? Dumnezeu nu-i are in vedere, sau i-a lasat in grija parinteasca a DNA? Noua, prostimii, IPSR ne recomanda sa folosim timpul doar pentru a cumpara vesnicia. Intelegem ca timpul e vremelnic, si in timp ce unii isi numara zilele, altii numara banii cu care , asa cum zice Toparceanu, pacatuiesc tot timpul si cu gandul, si cu fapta, si cu ochii, si cu gura. Devenit subit si om de stiinta, cei care n-au aflat de teoria lui Einstein, afla acum ca timpul este relativ, dar nu din motive astronomice, ci pentru ca noi ne schimbam firea in bine sau in rau. Devenim mai optimisti afland ca toate vor fi exceptionale daca ramanem " fierbinti ". Asta e usor de realizat atata timp cat noile preturi si impozite ne ard buzunarele. In sfarsit, trebuie sa recunoastem ca nici Teodosie fiul lui Neagoe Basarab n-a avut parte de atatea recomandari si sfaturi crestinesti. In concluzie, cine citeste cu rabdare si atentie expunerea IPSR are imaginea Duhului Sfant plutind deasupa apelor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5743 secunde