Medicii investighează o nouă boală cerebrală misterioasă apărută în Canada

326
Medicii investighează o nouă boală cerebrală misterioasă apărută în Canada - ptc4mczoptq0mczoyxnoptm1oddindyz-1620287533.jpg

Articole recomandate

Medicii din Canada întâlnesc pacienți care prezintă simptome similare cu cele ale bolii Creutzfeldt-Jakob, o afecțiune fatală foarte rară, care atacă creierul. Dar când au analizat cu atenție mai mare cazurile, ceea ce au descoperit i-a bulversat. În urmă cu aproape doi ani, Roger Ellis s-a prăbușit într-o criză, în ziua în care aniversa 40 de ani de la nuntă. În vârstă de peste 60 de ani, bărbatul era perfect sănătos și se bucura de pensionare, după ce a lucrat zeci de ani ca mecanic industrial. Fiul lui, Steve Ellis, spune că după acea zi fatidică, sănătatea tatălui său s-a degradat rapid.


„A avut vedenii, halucinații, a slăbit, a devenit agresiv și a început să repetea”, a spus Steve. „La un moment dat nici nu putea să meargă. La spital ne-au spus că o să moară, dar nimeni nu știa de ce."


Medicii lui Roger Ellis au suspectat mai întâi boala Creutzfeldt-Jakob (CJD). CJD este o boală degenerativă cerebrală fatală și foarte rară. Pacienții prezintă deficiențe de memorie, modificări de comportament și dificultăți de coordonare. O categorie cunoscută este varianta CJD care este legată de consumul de carne contaminată cu boala vacii nebune. CJD aparține, de asemenea, unei categorii mai largi de tulburări cerebrale, cum ar fi Alzheimer și Parkinson.


Dar testul CJD pentru Roger Ellis a ieșit negativ. Iar investigațiile nu au descoperit ce se întâmpla cu el, relatează Digi24.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7221 secunde