Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanța, ameninţaţi cu sancţiuni disciplinare! "Nu mă intimidez așa ușor!"

1639
Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanța, ameninţaţi cu sancţiuni disciplinare!

Articole de la același autor

Cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța sunt, din nou, dezamăgite. Acestea afirmă că la începutul săptămânii, chiar în ziua de Moș Nicolae, în loc să li se dea niște vești bune, să li se comunice, de exemplu, în ce stadiu se mai află lucrările de reabilitare, ei nu au primit decât o informare seacă prin care, li se reamintește că sunt pasibili de sancțiuni disciplinare, dacă mai oferă informații în mass-media sau pe rețelele de socializare, despre orice aspect referitor la locul de muncă. Iată ce spune unul dintre medici, dr. Cora Mitroi Maxim despre această situație:

„Pe motiv că, au apărut articole denigratoare la adresa, fiți atenți aici....AUTORITATII PUBLICE LOCALE, precum și afirmații tendențioase, care nu reflectă realitatea la adresa managementului!

Buuun...Deci conducerea spitalului are timp de fițuici de genul acesta, prin care își arată disponibilitatea scrisă, de a apăra autoritatea publică locală?! Hmmm…Credeam, în naivitatea mea că SCBI Cta e condusă de niște doctori/cadre universitare care nu fac jocuri politice, ci urmăresc doar binele instituției și a angajaților săi dar m-am înșelat...din nou!

În primul moment am fost încercată de revoltă, ceva frustrare pe alocuri, chiar și neputință...apoi m-a încercat o senzație de greață reală...iar acum simt doar o mare tristețe. Tristețea că niște oameni tineri, așa cum încă sunt cei din conducerea SCBI, care provin din rândul nostru, au putut să dea dovadă de o asemenea atitudine comunistoidă, meschină și josnică până la urmă. În niciuna din intervențiile mele nu am defăimat sau denigrat instituția spitalului în care mi-am desfășurat activitatea și nu o voi face niciodată! Pentru că iubesc acest spital! Dar asta nu înseamnă că nu am dreptul, ca cetățean și ca medic titular angajat (repet: prin examen și nu prin numire), să ridic niște probleme și să adresez celor aflați în măsură să răspundă, niște întrebări în vremurile atât de grele pe care le traversăm! Asta nu se numește denigrare, ci un îndemn de a ieși din pasivitate. Prin ieșirile mele publice, am reamintit care este rolul SCBI în gestionarea pandemiei și am atras atenția constănțenilor asupra utilității spitalului nostru!

Nici o notă internă nu poate îngrădi dreptul la exprimare

Dacă a-ți exprima public: niște temeri, opinii, îndoieli, frământări, întrebări, suspiciuni, folosind ironia fină și retorica în mod inteligent, la adresa decidenților fără însă a folosi injurii (deși de multe ori, le-ar fi meritat), presupune să fiu "eligibilă" pentru judecăți în vreo comisie de disciplină....nu-i bai..."bucuroși le-om duce toate"... Dar vă aduc la cunoștință, că nicio notă internă, dată ea, fie și într-o instituție publică, nu poate să încalce Constituția, legea aia care îți garantează inclusiv libertatea de exprimare...?! Știți ce e libertatea de exprimare?! E cea pentru care, acum 32 de ani, au murit oameni! Au murit pentru ca noi azi, să putem să vorbim liber fără teamă, fără constrângeri”.

Medicul mai spune că, potrivit art. 30, alin 1 din Constituția României, libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt INVIOLABILE. „Astăzi o angajată a SCBI, detașată in SCJU, m-a întrebat, aproape printre lacrimi, speriată, care îi sunt riscurile, dat fiind că mi-a dat like la postări și le-a distribuit....Repet, după 32 de ani de la Revoluţie, în acest punct am revenit?! Unde am ajuns?! Unde este respectul față de oamenii care au dus greul pandemiei în oraşul ăsta?! În loc să ni se ofere o încurajare, o vorbă bună, un gând optimist, acum în luna sărbătorilor, așteptam un mesaj de genul..."Mai rezistați un pic, că vă veți întoarce și acasă, la locul vostru de muncă!"...în schimb, asta e ceea ce primim în zi de sărbătoare?! În loc să li se zică "La Mulți Ani!" celor care își serbau ziua numelui??! Li se bagă pumnul în gură?! În loc să -şi ceară scuze, domniile lor, că din cauza situației date, noi nu avem cum să ne luăm concediile de odihnă programate, după atâtea luni de muncă, pentru că suntem detașaţi prin ordin de DSU. Nici asta nu am voie să spun?! Onor comitet director care ați dat acea notă internă?! Aştept să fiu somată în comisia de disciplină. Deși nici această afirmație nu încalcă dreptul meu de a mă exprima. Am recitit fișa postului împreuna cu doi avocați...bineînțeles că nu e legal să expunem date confidențiale ce țin de secretul de serviciu dar de aici și până la a fi amenințat cu abatere disciplinară dacă ai curajul să îți manifești libertatea de expresie cu privire la interesul public al spitalului nostru....e o cale lungă!

Peste câteva zile vom vedea iar autorităţile perindându-se, să depună coroane în cinstea eroilor martiri din '89....sper să le crape obrazul de rușine și să-și reamintească de ce au murit acei amărâți!

Pentru libertate! Libertatea de a vorbi, de a munci”, a adăugat ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4174 secunde