Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase cer „resuscitarea” instituţiei

528
Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase cer „resuscitarea” instituţiei - fondmediciidelaspitalul1-1633370114.jpg

Articole de la același autor

Cadrele medicale ale Spitalului de Boli Infecţioase cer „resuscitarea” unităţii sanitare şi reluarea activităţii instituţiei cât mai curând. De altfel, autorităţile locale din Constanţa se declară pregătite pentru a demara, cât mai repede, lucrările pentru reamenajarea secţiilor Spitalului de Boli Infecţioase, afectate de incendiul produs la finele săptămânii trecute.

Anchetatorii care investighează cum a fost posibilă tragedia de vineri, 1 octombrie, de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, unde şapte paciente au pierit într-un incendiu izbucnit în secţia de Terapie Intensivă, susţin că vor termina cercetările la faţa locului în cursul acestei săptămâni. „Mâine, dacă nu poimâine (n.r. marţi, 5 octombrie, sau miercuri, 6 octombrie) vom încheia cercetarea în spital şi apoi vom pune la dispoziţia spitalului partea de clădire care a fost blocată. Am adunat numeroase mijloace de probă materiale care ne trebuie pentru activităţile de laborator ale specialiştilor”, a declarat procurorul de caz, Zafer Sadîc.

Între timp, cadrele medicale ale unităţii sanitare cer urgentarea procedurilor astfel încât spitalul să fie redeschis cât mai urgent. „Colectivul de la Infecţioase aşteaptă o reacţie promptă din partea autorităţilor responsabile, locale dar şi centrale, pentru resuscitarea instituţiei noastre, în beneficiul pacienţilor întregului judeţ dar şi al celor circa 300 de angajaţi ai spitalului. În acest sens, a fost trimisă o invitaţie către mai multe structuri (Primăria Constanţa, DSP, DSU, SAJ), în vederea stabilirii cu celeritate a unei întâlniri, pentru a se identifica soluţiile”, a explicat dr. Cora Mitroi Maxim, medic în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa.

„Dorim să păstrăm încrederea cetăţenilor!”

Acelaşi mesaj a fost transmis şi de purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Ana Maria Iancu, şi în numele colegilor săi. „Mulţumită intervenţiei prompte a angajaţilor spitalului, dar şi a autorităţilor de urgenţă, au fost prevenite şi alte victime, astfel încât toţi pacienţii evacuaţi au ajuns ulterior spre a fi spitalizaţi în alte unităţi medicale. Medicii din spitalul nostru au menţinut legătura cu medicii curanţi unde au fost distribuiţi pacienţii, transmiţându-li-se rezultatul investigaţiilor biologice şi imagistice, informaţii despre evoluaţia clinică a pacienţilor, dar şi despre tratamentul anterior urmat pe parcursul spitalizării. De asemenea, cei doi psihologi ai spitalului, precum şi medici din cadrul instituţiei s-au deplasat către celelalte unităţi sanitare pentru a asigura suportul psihologic al pacienţilor redistribuiţi, dar şi pentru a participa la o manageriere adecvată a acestor pacienţi.

Este bine ştiut faptul că Spitalul de Boli Infecţioase este primul spital din oraş care a funcţionat în totalitate pentru asistenţa pacienţilor cu infecţie SARS-CoV-2 şi, deşi toţi suntem afectaţi de tragedia din dimineaţa zilei de 1 octombrie, dorim să păstrăm încrederea cetăţenilor acestui oraş, dorim să ne reluăm activitatea medicală, astfel încât atât personalul medical cât şi pacienţii noştri să fie în condiţii de siguranţă”, a precizat dr. Ana Maria Iancu.

Va fi numit un manager interimar

City managerul municipiului Constanţa, Felicia Ovanesian, susţine că deja se fac planuri pentru demararea cât mai curând a lucrărilor de refacere a secţiilor afectate şi pentru redeschiderea spitalului. „Consiliul de Administraţie a înaintat propunerea pentru încetarea mandatului managerului unităţii medicale. Este analizată în aceste momente, la nivelul tuturor direcţiilor de specialitate din cadrul primăriei. Ulterior, va fi numit un manager interimar. Dorim să reluăm foarte repede activitatea în spital. O vom relua foarte curând. Găsim fondurile necesare la nivel local şi, dacă va fi nevoie, vom solicita sprijin şi de la Guvern. Este un prejudiciu foarte mare pentru Constanţa ca spitalul să aibă activitatea suspendată, mai ales acum, în pandemie”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, city managerul Felicia Ovanesian.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4293 secunde