Medicii de familie "negociază" cu Casa de Asigurări de Sănătate

139
Medicii de familie

Articole de la același autor

Reprezentanții Societății Naționale de Medicină de Familie și reprezentanții FNPMF au participat la sediul CNAS la consultări pe tema Normelor contractului-cadru pentru anul 2017, conform programului afișat de CNAS. 


Propuneri legate de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate au fost: "Casele de asigurări vor recupera de la furnizori sumele…" dacă au fost ignorate mesajele de avertisment, respectivă eroare generată de componentele PIAS, numai atunci medicii vor primi sancțiuni în situația ignorării acestor avertismente ale PIAS Acestea se referă în principal la: pacient internat, pacient cu handicap, legi speciale etc. Pacientul a primit încă X medicamente pentru bolile cronice pe listele A și B, Medicament cu protocol în care MF nu e prescriptor. 


Rețetă unică pentru toată schema terapeutică, fără specificarea compensării, sistemul informatic urmând să valideze tipul de compensare (compensare 100%, 90%, 50%, 20% sau necompensat). Pacientul a primit sau nu rețetă de la spital la externare. Lipsă rețetei înseamnă nefinalizarea actului medical și nevalidarea acestuia. Nu se pot pune pe drumuri inutile pacienții. 
Efectuarea domiciliilor în limită contractului trebuie acceptată de PIAS indiferent de oră sau sărbători legale. 


Toate obligațiile legate de PIAS sunt valabile numai în perioadă în care PIAS a funcționat neîntrerupt, la parametri normali. 
În perioadele nefuncționării PIAS, nu se poate verifică calitatea de asigurat, dacă a mai primit alte medicamente, precum și alte avertismente. 


DES se completează conform opțiunii pacientului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4788 secunde