Medicii cer reglementarea gărzilor suplimentare

290
Medicii cer reglementarea gărzilor suplimentare - mediciicer-1611862130.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții sindicatului Federația „Solidaritatea Sanitară” din România s-au întâlnit, în cursul zilei de ieri, cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în urma protestului organizat în capitală.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate, printre altele, teme de interes pentru gestionarea situației epidemiologice actuale precum îmbunătățirea campaniei de vaccinare și creșterea nivelului de imunizare în rândul personalului medical. La propunerea reprezentanților sindicatului va exista o colaborare pentru realizarea și implementarea unei campanii de vaccinare comune pentru cadrele medicale, țintite pe anumite zone.

De asemenea, în urma discuțiilor avute, Ministerul Sănătății va demara procesul de elaborare a unor standarde de referință pentru utilizarea echipamentelor de protecție pentru personalul care lucrează în zonele ce deservesc pacienți cu COVID -19. Va fi stabilit și un normativ de personal pentru aceste arii.

Ministrul Sănătății a asigurat sindicaliștii că susține reglementarea gărzilor suplimentare efectuate în scopul asigurării continuității activității medicale, dar și scoaterea posturilor la concurs din unitățile sanitare, precum și implementarea de măsuri în vederea eficientizării cheltuielilor în unitățile sanitare și profesionalizarea managementului unităților sanitare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4617 secunde