Mazăre, înfrânt în bătălia pentru Mamaia

Miercuri, 11 Mai 2011, 19:03
2081
12
Zeci de construcții din Mamaia ar putea dispărea în perioada următoare, după ce magistrații Curții de Apel Constanța au anulat, ieri, HCLM 302/2009 și au constatat nulitatea PUZ-ului stațiunii Mamaia. Plângerea în instanță fusese înaintată de directorul Inspectoratului de Construcții Constanța, Christian Gigi Chiru, încă din luna august 2010, după ce reprezentanții instituției au constatat o serie de neconformități în aprobarea PUZ-ului, de la care lipseau avizele Ministerului Turismului, MApN, MAN, MI, SRI și DADL. "Sentința este definitivă, ire-vocabilă și executorie și îl obligă pe primar să respecte legea. Pe viitor, Primăria Constanța este obligată să aprobe un PUZ al stațiunii care să respecte legislația în vigoare, pentru a putea elibera legal autorizații de construire. Consider că este o victorie a unei autorități a statului în lupta cu administrațiile locale, acelea care sunt obișnuite să nu respecte legea", a declarat Christian Gigi Chiru. Mazăre, invitat la dialog Potrivit lui Chiru, în perioada următoare, Inspectoratul de Construcții va face o inventariere a tuturor autorizațiilor de construcție și a construcțiilor ridicate în intervalul 2009-2011. Ulterior, obiectivele respective vor face obiectul unor acțiuni în instanță, singura instituție care poate anula autorizația de construcție. "Avem pretenția ca măcar de aici înainte Primăria Constanța să înțeleagă că este necesar să respecte legile în vigoare și să dezvolte armonios o stațiune. Ar fi un pas spre normalitate. Sper ca, măcar în al 12-lea ceas, primarul Radu Mazăre să vrea să ia decizii legale. Specialiștii Inspectoratului de Construcții își arată toată disponibilitatea pentru a-l ajuta să întocmească, în conformitate cu legea, toată documentația de urbanism necesară unui nou PUZ. Fac un apel la primarul Mazăre să ne solicite ajutorul și să creeze canale de comunicare între Inspectoratul de Construcții și instituția pe care o reprezintă ", a mai precizat directorul ISC. v v v Odată cu atacarea în instanță a PUZ-ului, Primăria Constanța era obligată să oprească emiterea de autorizații de construire în stațiune, însă în Mamaia se construiește cu o viteză amețitoare. Ca peste noapte mai apare un club, un mini hotel, un mega hotel, fiecare mai ciuntind câte ceva din puținul spațiu verde care a mai rămas.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Mihaita
11 mai 2011
Mazare sa plece de la primaria Constanta

Constanta in 2012 va scapa de Mazare, Chirule ai votul meu!!!!!

max
11 mai 2011
Poza e reala?

Daca poza aia e de la mamaia....e caz penal....asa ceva nu se poate....mai ceva ca la tigani...turnulete mai lipsesc.Ala a ocupat toata plaja plus umbra pe care o face plus ca sa asigure acces persoane/marfa,..etc...gunoi...zona e o catastrofa

radu 69
11 mai 2011
Felicitari

Felicitari Domnule Chiru si este foarte bine ca cineva se implica in JAFUL ce se produce cu terenurile si zonele verzi din Mamaia si Constanta.Este de neacceptat ce se intampla! Am impresia ca ,,primarii" au singurul tel instrainarea spatiului public in favoarea diversilor INVESTITORI , binenteles in schimbul unor comisioane- in rest nu conteaza nimic!

Mine
11 mai 2011
Constructii ilegale

Dle chiru ! Hai la Primarie ! Puneti capat unei epoci care va ramane de trista amintire !

un constantean
11 mai 2011
Mazare acest bici boi

Mazare ca orice bucurestean amarat vrea la Mamaia ca la el acasa.Habar nu are unde e Coiciu sau daca se fac sau nu investitii in Constanta.

nuty
11 mai 2011
a pierdut o batalie, nu si razboiul

mazare a pierdut o batalie, nu si razboiul. Peste un an USL va castiga alegerile iar bok si cu cumatrul lui Bercea Mondialu vor ajuge in opozitie. Deci draci portocalii, mai aveti un an de ciolan, atat. Opozitia va asteapta. Sa traiti bine!

miruna
11 mai 2011
am zis ca nu voi mai vota niciodata pe pedelaci

dar daca e necesar sa votez pe chiru ca sa scapam de mazare,o voi face

BoK=greseala a naturii
11 mai 2011
Pidilic=antiConstantean

Ministerului Turismului, MApN, MAN, MI, SRI și DADL.---TOATE SUNT IN MANA(LA BA) BISHNITZARULUI DE LA TreiCoceni cu Jiji L`amorozo cu tot.

Constantean
11 mai 2011
Celui de la nr 8

Tu,asta de la punctul 8,te-a spalat Pastaie pe creier de nu mai judeci nici cat o gaina.Molusca obedienta ce esti!

constantean
11 mai 2011
A sosit momentul sa plece

Este un semnal bun ca maimutoiul asta sa-si dea seama ca acum trebuie sa plece definitiv de la conducerea primariei.In 2012 vei fi infrant , toti cei ca mine care stiu sa citeasca un ziar in format electronic si stiu sa foloseasca un caclculator vor vota GIGI CHIRU ,noi nu vrem pachetele tale VREM DOAR SA PLECI.Pastaie lasa-neeee de buna voie.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 1.5088 secunde