Reclamația unui constănțean ce vrea o audiență la primar

"Mazăre dansează samba, iar eu păzesc ușa Primăriei"

3165
13
Un constănțean reclamă că încearcă, de câteva luni bune, să intre în audiență la primarul Radu Mazăre, dar fără succes. Degeaba a depus adrese, degeaba a păzit ușa primăriei. Singurii care i-au dat un răspuns au fost gardienii, iar acesta a fost: "Azi nu ține audiențe!".

Opt familii care locuiesc într-un imobil de pe strada Dimitrie Cantemir, din Peninsulă, trăiesc cu spaima că vor ajunge în stradă. Casa a fost retrocedată în mod ilegal, în urmă cu vreo patru ani, iar de atunci oamenii tot încearcă să se facă auziți, dar fără izbândă.

Unul dintre locatari, Corneliu Aldea, de 54 de ani, încearcă, de prin martie, să intre în audiență la primarul Radu Mazăre, pentru a-i cere sprijinul, mai ales că imobilul a fost retrocedat în baza unei dispoziții semnate de el. Până în prezent, nu a reușit să treacă mai departe de gardienii de la intrarea în instituție.

Nevoiți să "păzească" primăria cu orele

"Eu vreau să stau de vorbă cu primarul, vreau să-i prezint problema mea cu locuința, de ce mi se pun atâtea piedici? Am depus solicitare la City Mall, așa cum mi s-a cerut, dar nu am primit niciun răspuns. Așa că vin, aproape zi de zi, la primărie, de pe la vreo 9,00, că mai devreme nu are rost să vin, așa mi-au spus gardienii, și păzesc ușa până pe la 11,00 sau 12,00. Până când ies gardienii și îmi spun că nu are rost să mai stau, că nu ține audiențe. Acum vreo două luni am suferit o intervenție chirurgicală la picior și de atunci am venit și în cârje, iar acum în baston. Am primit însă ace-lași răspuns. Ce să faci, să începi să țipi, să dai cu pietre? Noi, fiind oameni cu cei șapte ani de acasă, cu scaun la cap, ne luăm frumușel sacoșica și plecăm. Treburile nu se rezolvă cu toporul și ne spunem că revenim și a doua zi", a afirmat constănțeanul.

Bărbatul spune că, în încercarea de a vorbi cu primarul, a intrat în direct la o emisiune radio, unde edilul-șef era invitat și i-a expus problema sa. A fost invitat să vină la primărie și a crezut că, în sfârșit, va avea ocazia să-și spună păsul. S-a înșelat, căci lungul șir al zilelor de stat de strajă în fața instituției a continuat. "Nu poate să-mi impute că nu l-am votat, pentru că m-am numărat printre cei care l-au ales. Dar dacă este primar, atunci să stea la primărie, ca să putem să-l găsim. Mazăre dansează samba, iar noi stăm cu frica să nu ne dea afară din casă. Suntem mulți cei care păzim primăria. Sunt oameni cu cancere, sunt constănțeni care au probleme cu locuințele", a continuat Corneliu Aldea.

Întrebat de ce nu s-a adresat altor funcționari din cadrul primăriei, constănțeanul a exclamat: "Eu cu Radu Mazăre vreau să vorbesc, pentru că pe el l-am votat. Și în plus, pentru că greșelile din cauza cărora eu sunt în pericol acum să rămân fără casă sunt făcute de subalternii lui, așa că vreau să-i arăt ce fac angajații primăriei, plătiți din banii contribuabililor".

Vineri, 5 august, Corneliu Aldea, a revenit la Primăria Constanța, într-o nouă încercare de a-și spune oful, de data aceasta însoțit de reporterii "Cuget Liber". Atât gardianul, cât și angajatele de la recepție au ridicat din umeri, resemnați, când l-au zărit pe bărbat deplasându-se cu greu. "Nu se țin audiențe astăzi. Oficial, dumnealui trebuie să depună o solicitare la biroul de la City Mall. Neoficial, trebuie să vină în fața primăriei până îl prinde pe domnul primar", au explicat angajatele.

Ce vrea constănțeanul să-i spună primarului

Corneliu Aldea locuiește la numărul 4, de pe strada Dimitrie Cantemir, din 1990, unde i-a fost repartizat un apartament de către Primăria Constanța. Actele obți-nute de constănțean de la Arhive arătau că imobilul fusese confiscat fostului proprietar, Gheorghe Ionescu, pentru că nu a achitat integral contravaloarea lui. În 2007, însă, Rodica Popa, o nepoată a fostului proprietar, a intrat în posesia clădirii, în baza unei dispoziției 2457/ iunie 2007, semnată de Radu Mazăre.

"Femeia aceasta nu a prezentat niciun act, ci doar a dat o declarație pe proprie răspundere, cum că știe de la bunicii ei, că ar fi fost achitată și diferența de preț. Și, în ciuda absenței unui act doveditor, comisia formată la nivelul primăriei a decis să-i retrocedeze imobilul, deși este ilegal", a arătat constănțeanul. Bărbatul a adăugat că a aflat despre retrocedare în 2007, când repre-zentanții noului proprietar - clădirea a fost vândută, imediat, către Marius Adrian Badea, din Bucu-rești - s-au prezentat pentru a-i înștiința pe locatari că trebuie să evacueze apartamentele. "Noi am investit foarte mult în aceste locuințe, stăm de ani de zile aici. Am încheiat contracte de închiriere, pe o perioadă de cinci ani, dar în 2014 expiră. Ce vom face noi atunci?", este îngrijorat bărbatul.

Regulile obținerii unei audiențe

Potrivit paginii web a Primăriei Constanța, pentru o înscriere în audiență la un angajat al instituției, constănțenii trebuie să depună o cerere la biroul din incinta City Mall. Solicitarea va fi adresată direcției competente să soluționeze problema ridicată, iar cetățenii vor fi primiți în audiență de angajații direcției. Dacă sunt nemulțumiți, constănțenii se pot adresa, apoi, la fel, cu solicitare, directorului direcției de resort; dacă și răspunsul acestuia îi nemulțumește, trebuie să se înscrie la audiență la viceprimar. Abia în ultimă fază se poate întocmi formular de audiență la primar. 

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
admirator
8 august 2011
nu ne amestecam

in treburile, interne ale PZD! Da' de ce nu-l actionati in justitie? Sau nu-l reclamati la Parchet?

FDP
8 august 2011
PENTRU UN PUI ÎMPUȚIT.......

Pentru un pui împuțit l-ai votat pe acest bădăran drogat cu o educație de ghetou. " Doamne dăi românului mintea cea de pe urmă "

Crai de curte Veche
8 august 2011
SA VOTATI BINE USL=UNIUNEA SOCIALISTA LIBERALA HOTOMAN

PE CINE NU-L LASI SA MOARA PSD-ul NU TE LASA SA TRAIESTI.GOLANII DIN PRIMARIA CONSTANTEI BATJOCORESC OAMENII CONSTANTEI, VOTANTII SA LE FIE DE BINE DACA AU VOTAT CU DERBEDEII ?ASTA ESTE REZULTATUL

CIUPI
8 august 2011
MAZARE

VREI SA O IEI RAZNA? ATUNCI IA DIGI NET MOBIL DE LA RCS.RDS

qwerty
8 august 2011
Cel mai fashion primar

Domnule Corneliu Aldea,cred ca nu stiti unde sa-l cautati.De exemplu,daca vreti sa dati de Mazare, trebuie sa aflati mai intai,cum se traduce din romgleza in romana,"cel mai fashion primar".Eu am tradus si iata ce am aflat: Cel mai primar PSD,il gasiti dansand pe cel mai moda bulevard din Mamaia. Cu alte cuvinte,primarul nostru,are cea mai fashion doctrina socialista din lume.Daca nu ati inteles,va mai explic inca o data.Daca vreti un primar adevarat, incercati la anul,dupa alegeri.

cunoscatoru'
8 august 2011
Nici nu8 vei da de el ...................

Pai din cate stiu eu semnatura nu este pusa in necunoastinta de cauza pe hotararea de retrocedare ci contra 20 % din evaloare ... Concluzie : astepta-l cu un pistol ceva , ca altfel tot asa o sa il cauti cu anii , lunile pana te lasi la mana ta si au castigat !

miruna
8 august 2011
inca nu pricepeti ca pe mazare il doare in fund de consstanteni?

chiar nu l-am fi votat,tot am fi avut dreptul sa intram in audienta a el sau sa ii cerem socoteala de ceea ce fac sau nu fac subordonatii lui, caci e primarul tuturor nu doar al celor care l-au votat

olga
8 august 2011
PRIMARUL SI PUIUL

Dna Florentina in continuare prezentati despre retrocedari ilegale sant multe am depus si eu o intreaga arhiva pentru un mare infractor pe nume NEDELCU GHE . AURELIAN ,care a depus la primarie o documentatie pt 7 imobile din PENINSULA pentru o grecoaica pt care nu a prezentat nici un original dar onor primaria a semnat dispozitia de primar, a semnat doar RACU,DESPINESCU,MARICA din marea comisie de retrocedare care trebuia sa verifice aceste acte .Judecatoria Constanta cu judecatorii pe care ii are nu i-a masuri contra hotilor .La acest imobit este implicat si Nedelcu cu avovata AMALIA MARGELATU , ca totul se face cu avocat si notar ... legal detin documente pt imobilele din GRIGORE TOCILESCU 2, CRISTEA GEORGESCU 4,CONSTANTIN BRANCOVEANU 3, AVRAM IANCU 23,....

emanoil m.
8 august 2011
mazare

si ce daca a furat? a furat de la voi din buzunare? sunteti invidiosi ca domnu primar mazare este un barbat de suces, care este cu carisma la femei frumoase. chiar daca a furat a si facut multe pentru oras ce sosele frumoase are constanta si trotuare. plus ca da pui si ajutoare la batrane.

Constantin
8 august 2011
VOTEZI PESEDEU, VOTEZI PENTRU TINE!!!!!!!!!!!!! HAHAHAAAAAAACA GALUSCA ATI INGHITIT!!!!!!

Sa va fie de bine, voua, pensionarilor care l-ati votat pe mascariciul si starostele hotilor!!! Nici nu o sa-l gasesti niciodata la primarie, ca nu prea da pe acolo, doar la ceas mai de dupaamiaza, in rest, semneaza actele prin alte parti, pe la Hotel Flora, sa mai stiu eu pe unde.......MAI VOTATI-L INCA O DATA, MASOCHISTILOR!!! VOTEZI PSD, VOTEZI POENTRU TINE.........DOAMNE, CE POPOR IDIOT AM...............!!!!!!!!!!!

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3682 secunde