Mamaia vs. Palazu Mare

"Mazăre, ai curaj să te plimbi cu mașina prin Palazu Mare?"

1611
2
Palazu Mare este considerat cartier al Constanței, dar oamenii de acolo nu se simt deloc ca fiind locuitori ai unuia dintre cele mai mari orașe ale țării. Cartierul lor arată mai mult a sătuc, cu ulițe înguste, pline de gropi, pietruite, cu trotuare rupte sau inexistente. Deși sunt la doar câțiva kilometri de Constanța, sunt rupți de agitația, dar și de civilizația orașului. Merg prin hârtoape, nu au canalizare, nu au nici măcar chioșc de bilete pentru transportul în comun ori un chioșc cu ziare.

Drumuri pietruite, ca la țară
Însă principala nemulțumire a locuitorilor din Palazu Mare este starea străzilor și lipsa canalizării. Singurele șosele asfaltate din cartier sunt cea principală și cea secundară unde este biserica. În rest, toate drumurile sunt pietruite, dar pline de gropi, ultima "asfaltare" datând de acum câțiva ani buni.
"Ne-au pus gaze, dar canalizare nu e. Era bună și canalizarea că ne chinuim cu haznaua și miroase. Și drumurile sunt vai de ele. Dacă ne asfaltau era mai bine și pentru noi. Când plouă ne înnoroim cu totul aici", ne-a spus Etem Gulumser. Un alt locuitor al Palazului Mare se arată și mai supărat: "De ce nu vine primarul Radu Mazăre să ne facă o vizită cu mașinile lui luxoase. Îi e teamă că le rupe în două prin hârtoapele noastre? Dar noi trebuie să mergem zi de zi pe aici. Mașinile noastre nu contează?".

"Suntem cartierul exilaților!"
Supărarea oamenilor este justificată văzând cum sunt pur și simplu ignorați. "Toți fug de noi, de parcă suntem cartierul exilaților. Nimeni nu vine să facă nimic aici. Nici măcar un chioșc pentru bilete de autobuz nu avem sau un chioșc de ziare. Te urci în autobuz, mai dai bani la șofer. Dacă te prinde controlorul plătești amendă, dacă ai noroc scapi. Dacă primăria nu ne ajută să înfrumusețăm cât de cât cartierul nostru nu o să mai vină nimeni aici", ni s-a plâns o altă constănțeancă din Palazu Mare.
Am întâlnit însă și oameni mulțumiți. "Nu este ca în Constanța, să ne pună flori, să aranjeze trotuarele, dar cât de cât noi suntem mulțumiți. Este liniște, ca la țară", ne-a spus o doamnă în vârstă.

Toți banii Constanței, pompați în Mamaia
Din păcate, dezinteresul edililor pentru cartierul de la marginea Constanței este vădit. Și poate nu i-ar supăra așa de tare pe localnici și ar înțelege motivația lipsei fon-durilor dacă nu ar vedea că pentru unii se găsesc bani, iar pentru alții nu. Căci, în timp ce în Palazu Mare nu sunt bani nici măcar pentru o bidinea de var dată pe marginea drumului, în Mamaia, un alt cartier al Constanței, sunt plantate flori și arbuști achiziționați la suprapreț și răsar palmieri la fiecare 10 metri.
Este adevărat că este normal ca în Mamaia să fie pompată o mare parte a fondurilor primăriei pentru că acolo se produc bani și atrag turiști, dar de ce să-i lăsăm pe constănțeni în suferință pentru asta? De ce să ne facem că nu-i vedem, de ce să-i renegăm pe locuitorii din Palazu Mare, doar pentru că nu au avut norocul de a locui în Mamaia? Este foarte bine că se investește într-o stațiune, dar un bun gospodar ar trebui să știe să-și gestioneze fondurile astfel încât să le dea cât de puțin și celor de la periferie. Însă primarul Mazăre se poate mândri că este orice, numai bun gospodar nu. Așa că bagă toți banii în stațiunea lui favorită, apoi ridică din umeri și spune că nu mai are și pentru Palazu Mare.

Comentează știrea

Constantean
12 mai 2011
JOS CU MAZARE

A sosit momentul ca Mazare sa pice.Constanteni,TREZITI-VA!!!Ne civilizam si noi odata?

john barbu
20 ianuarie 2012
Mazare golan

Mazare e rusinos caraghios ce faci! Dealtfel ti ai vazut valoarea ieri la demonstartiile din Bucuresti. Liderii politici nu dau un ban pe tine! Oamenii amarati crezi ca te plac cand te vad cum dai din cur in Rio De Janeiro si epatezi cu masini de lux?

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Mai 2011
Stire din Economie : Poftiți la Tinimtex!
Sâmbătă, 07 Mai 2011
Stire din Eveniment : Secretele lui Mazăre
Pagina a fost generata in 0.3732 secunde