Măsuri speciale de prevenire a infecţiei cu coronavirus, la Căminul de Bătrâni Constanţa

271
Măsuri speciale de prevenire a infecţiei cu coronavirus, la Căminul de Bătrâni Constanţa - masurispeciale-1616661239.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii Primăriei Constanţa, care administrează Căminul pentru Persoane Vârstnice, anunţă că, în prezent, niciun beneficiar şi niciun angajat nu mai este infectat cu virusul SARS-CoV-2. Starea de sănătate a vârstnicilor este monitorizată permanent şi au fost luate măsuri suplimentare pentru prevenirea unei eventuale răspândiri a virusului.
„La testarea din data de 24 februarie 2021 au fost depistate patru cazuri pozitive de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul beneficiarilor, și niciun caz pozitiv în rândul angajaților, beneficiarii cu rezultat pozitiv având decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 24 februarie – 9 martie. Pentru a preveni infectarea beneficiarilor, cei depistați pozitiv au fost izolați pe sector, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Alin Vintilă.
Ulterior, la testarea din data de 10 martie, nu a fost depistat niciun caz pozitiv în rândul beneficiarilor, însă şase angajaţi au fost găsiţi pozitivi cu virusul SARS-CoV-2. Aceştia au fost izolaţi, în perioada 10 – 23 martie. De asemenea, în cursul zilei de miercuri, 24 martie, s-a procedat la o nouă testare în cadrul căminului, fiind recoltate probe de la 129 de persoane. Deocamdată, nu au fost obţinute rezultatele la acestea.
„Precizăm că la Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au fost aplicate măsuri sporite de siguranță pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Zilnic, se realizează triajul epidemiologic iar angajații au echipament de protecție. Decontaminarea aerului și a suprafețelor se realizează prin nebulizare, toate spațiile în care locuiesc seniorii dar și curtea căminului sunt dezinfectate ori de câte ori este nevoie, cu o substanță ce distruge virușii și bacteriile, avizată de Ministerul Sănătății. De asemenea, în cadrul măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, la Căminul pentru Persoane Vârstnice se utilizează lămpi bactericide pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi, prin intermediul radiațiilor ultraviolete”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6495 secunde