Măsuri drastice la Spitalul Județean. Ce a decis conducerea instituției

432
Măsuri drastice la Spitalul Județean. Ce a decis conducerea instituției - spitaluljudetean1-1584133533.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au luat o serie de măsuri de prevenție împotriva noului Coronavirus. În primul rând, în întreaga unitate sanitară au loc, în mod constant, acțiuni de dezinfecție. În plus, tot personalul care lucrează în secția Medicală II a fost, deja, testat și s-a luat decizia ca toți colegii de secție ai asistentului șef diagnosticat cu coronavirus să se autoizoleze. 


La acest moment, activitatea secției Medicală II a fost preluată începând de astăzi de secția Medicală I, conducerea spitalului asigurând populația că nu vor fi afectate liniile de gardă și nici actul medical. În plus, întreg personalul medical și cel auxiliar are obligația să poarte mască de protecție pe toată perioada programului de lucru, iar cei care lucrează în cadrul Ambulatoriului de Specialitate vor purta alt echipament decât cel utilizat în cadrul secției. La nivelul Unității Primiri Urgențe, toți pacienții care vin cu mijloace proprii completează chestionarul pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID 19. Triajul epidemiologic se efectuează la intrarea în UPU, într-un spațiu special amenajat în afara zonei de triaj. Pentru cei care sunt aduși de Ambulanță, triajul epidemiologic este efectuat de către angajații SAJ. Pacienții care nu îndeplinesc criteriul de suspect coronavirus/contact sunt triați în funcție de afecțiunea corespunzătoare, investigați și tratați. Cei care întrunesc definiția de contact sau suspect, sunt izolați în zona tampon, timp în care se anunță 112, au precizat reprezentanții spitalului. 


Ei spun că, la nivelul Spitalului Județean Constanța au fost luate măsuri încă de la începutul sezonului de gripă. Astfel, din luna februarie vizitele aparținătorilor au fost suspendate în toate secțiile. În contextul prevenirii COVID-19, măsura suspendării vizitelor rămâne în vigoare. 


Pacienții, rugați să își respecte programările


În plus, personalul medical a luat și alte măsuri. Astfel, în perioada următoare, persoanele care se internează pot fi însoțite de un singur aparținător, până la biroul de Internări, de unde personalul SCJU va prelua pacientul. Bolnavii, la rândul lor, au obligația de a se schimba la garderobă și apoi vor fi conduși în secție. Apoi, la internare, pacienții vor completa un chestionar pentru evaluarea riscului de îmbolnăvire cu COVID 19. De precizat că toate persoanele internate în cadrul Spitalului Județean Constanța sunt rugate să respecte drepturile și obligațiile pacientului (echipament de spital și să nu părăsească unitatea în acest echipament). 


Ca și până acum, aparținătorii pot afla informații despre pacienți de la biroul de Informații, unde trebuie să respecte regulile de prevenție și să păstreze distanța de minim un metru față de persoanele din jur.


În cazul pacienților care au nevoie de obiecte personale (exclus alimente), acestea le pot fi trimise de către aparținători prin personalul SCJU, în intervalele orare 11.00 - 12.00 sau 16.00 - 17.00. Punctul de întâlnire este la intrarea în spital dinspre bulevardul Tomis (ușa rotativă). 


În ceea ce privește accesul aparținătorilor la pacienții aflați în stare terminală, acesta se va face cu echipament de protecție și numai în urma eliberării unui bon de către personalul biroului de informații, care ține legătura cu secția în care este internat pacientul. 


La rândul lor, pacienții programați la consultații în cadrul Policlinicii sau la investigații în cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale sunt rugați să verifice ora programării și să vină, dacă se pot deplasa singuri, fără însoțitor, cu 15 minute înainte și nu mai devreme. 


"Vă rugăm să respectați toate aceste măsuri de protecție, atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru a-i proteja pe cei din jur", au subliniat cadrele medicale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4523 secunde