Maşinile parcate pe locurile pentru persoanele cu dizabilităţi, ridicate de Poliţia Locală

237
Maşinile parcate pe locurile pentru persoanele cu dizabilităţi, ridicate de Poliţia Locală - masinileparcate-1611656074.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii locali constănțeni verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș sunt ocupate de persoane care au acest drept.
O astfel de acțiune s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, când polițiștii locali au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 44.000 lei și au ridicat un număr de nouă autovehicule de pe locurile special amenajate pentru nerespectarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Conform art. 100, lit. G din actul normativ menționat, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.


Pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9889 secunde