Maşinile care ocupă locurile pentru persoanele cu dizabilităţi, ridicate de Poliţia Locală Constanţa

375
Maşinile care ocupă locurile pentru persoanele cu dizabilităţi, ridicate de Poliţia Locală Constanţa - untitled-1618311718.jpg

Articole de la același autor



Polițiștii locali constănțeni derulează permanent acțiuni prin care verifică dacă proprietarii autovehiculelor care ocupau locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități erau îndreptățiți să facă acest lucru.


Astfel, în doar o zi, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Rutier al Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 27 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 24.930 lei, și au ridicat 10 autovehicule de pe locurile special amenajate, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.


„Conform art. 100, lit. g) din actul normativ menționat, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv. Menționăm că, pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap. Direcția Generală Poliția Locală se află permanent în sprijinul persoanelor cu dizabilități, acționând pentru respectarea și garantarea drepturilor acestora. Facem apel la cetățeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept”, transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6241 secunde