Mașină de pompieri ținută în garaj, pentru că nu are cine să o manevreze

1241
1
Mașină de pompieri ținută în garaj, pentru că nu are cine să o manevreze - ab3bc71086ed5235a9e08af97fced496.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale din Topraisar s-au dotat, în luna martie a anului curent, cu o mașină de pompieri. Primarul Stelian Gheorghe ne-a declarat că era nevoie de această autospecială, "pentru a se interveni din vreme la incendii, până la sosirea pompierilor de la Constanța sau Mangalia". De asemenea, pentru a se interveni la incendiile de mici dimensiuni, pentru a nu mai fi nevoie de pompierii militari. De când a fost achiziționată însă, mașina este încuiată într-un garaj construit special pentru adăpostirea ei. Motivul: nu are cine să o folosească. Potrivit primarului, nu poate fi angajat un om pentru postul de șofer al autospecialei, întrucât posturile sunt blocate.
Pentru că investiția a fost considerabilă (peste șapte miliarde de lei a costat mașina de pompieri) și pentru că nu poate fi ținută într-un garaj la nesfârșit, primarul intenționează să trimită oameni din comună la instructaj, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea. "Sunt 20 de voluntari, aleși dintre oamenii din comună, care au făcut armata la pompieri pe care intenționez în scurt timp să-i trimit la instructaj", a precizat Stelian Gheorghe. Cât despre cel care va conduce autospeciala - și care trebuie să aibă răspunderea să nu se defecteze! - primarul a afirmat că o va face "omul bun la toate din primărie". Adică același angajat care conduce microbuzul școlii, cu care sunt aduși elevii din satele din împrejurimi, și care conduce tractorul cu care sunt adunate gunoaiele sau este tăiată iarba de pe marginea drumului.
Precizăm că autospeciala a fost achiziționată prin proiectul integral finanțat prin Măsura 322 a Planului Național de Dezvoltare Rurală, cu fonduri europene - același proiect prin care în comună va fi realizată canalizarea și vor fi modernizate drumurile.

Comentează știrea

clapaucius
19 iulie 2012
POMPIERII

Pacat ca autospeciala e noua. Daca era o APCA Roman, mai ziceam, ca alea mai ramaneau pe drum cand se duceau la incendiu... Dar Renault, astea sunt la detasamente. Unele sectii de pompieri viseaza la astfel de masini....!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 21 Mai 2010
Stire din Social : "Trăiesc" cu 13 lei pe lună
Pagina a fost generata in 1.8446 secunde