"Masă caldă în școli". Ministrul Educației, declarații de ultimă oră

248

Articole recomandate

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a declarat, astăzi, la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România (ACoR), că își dorește extinderea programului "Masă caldă în școli" și le-a cerut primarilor să identifice locuri pentru amplasarea unor cantine în sistem modular în apropierea unităților de învățământ.

"Avem un proiect-pilot prin care 50 de școli din zonele cu cele mai multe probleme sociale beneficiază de masă caldă. Vrem să creștem acest proiect până la a-l generaliza. Anul acesta avem resurse financiare în buget să căutăm soluții de a adăuga lângă școală o cantină - tot așa în sistem modular, pentru că acesta este un sistem extrem de rapid pentru construcție, vine echipat cu tot ce îi trebuie. O să începem cu școlile cu un număr mai mare de elevi și aici sigur că sprijinul pe care dvs. ni-l acordați este extraordinar de important și aș vrea să ținem aproape pentru dezvoltarea acestui proiect, care va merge mai departe cu creșterea performanței școlilor noastre. Pentru a rezolva problema cantinei trebuie să vă gândiți la locul pe care trebuie să plantăm cantina: lângă școală, în curtea școlii, lipită de școală, să veniți cu o soluție", a spus ministrul Educației Naționale, citat de Agerpres.

Ecaterina Andronescu a reamintit că în acest an în bugetul Ministerului Educației sunt prevăzute 65 de milioane de lei pentru rezolvarea situației a 1.460 de școli care au grupurile sanitare în curte.

"Din păcate, cele 1.460 de școli se află în localități care nu au apă. Ca urmare, pentru a rezolva această problemă avem nevoie de sprijinul dumneavoastră, să realizăm o fosă septică și un puț pentru a aduce apă în grupurile sanitare. Am căutat soluții care să vă simplifice și să rezolve mai rapid acest proiect și există un sistem modular, pe care țări precum Elveția îl folosesc în mod curent, în așa fel încât să nu dureze foarte mult rezolvarea acestui proiect", a explicat ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5101 secunde