Marți 13 - aduce ghinion cu adevărat? 13 superstiții legate de această zi

559
1
Marți 13 - aduce ghinion cu adevărat? 13 superstiții legate de această zi - marti1334801800-1520885903.jpg

Articole recomandate

Marți 13, două semne rele care, alăturate, ne dau fiori de cele mai multe ori. Însă, care este semnificația lor? Această alăturare aduce ghinion sau este doar o superstiție?

Există oameni care au din naștere o puternică înclinație către superstiție, astfel încât ajung să facă tot felul de asocieri între anumite evenimente și diferite semne reale sau imaginare ajungând să își creeze propriile superstiții, scrie realitatea.net


Numărul 13 poate fi și norocos

Cifra 13 este atribuită în anumite culturi tradiționale divinității însăși. În calendarul mayaș, anul avea 13 luni și 13 zodii. În lucrările de numerologie această cifră apare investită cu următoarele semnificații simbolice: are proprietăți purificatoare, reprezintă încercarea, suferința și moartea – în sensul că distruge un înveliș material pentru a face trecerea la un nivel superior de existență. În Caballa numărul 13 este asociat Șarpelui, Dragonului, Satanei și Criminalului, dar totodată în creștinism este atribuit Fecioarei Maria, a cărei menire este să zdrobească țeasta Satanei. Este, de asemenea, numărul eternei reîntoarceri, al ciclicității, al spiralei, al perpetuei reînnoiri, care supune cosmosul unor permanente mișcări și oscilații. Este simbolul unei ființe care îngenunchează în fața tronului divinității: 1 în fața lui 3. Deopotrivă reprezintă manifestarea binelui sau răului generatoare de putere – după Schwaller.

Cu toate că numărul 13, de sine stătător, este considerat de greci unul aducător de noroc, combinația marți și data de 13 este considerată fatidică. Totul a plecat de la faptul că într-o zi de marți, Constantinopolul a căzut în mâna otomanilor.

Spaniolii, mexicanii și latino-americanii au "martes trece". Și, după cum consideră ei, marțea este ziua lui Marte, zeul roman al războiului, care aduce cu sine numai necazuri. De asemenea, cei cu sânge latin consideră că răul vine de la faptul că la Cina cea de taină au participat 13 persoane, Iisus și cei 12 apostoli. Cu toate acestea, cifra 13 îi este atribuită lui Iuda, trădătorul. În plus, Anticristul apare în Biblie în Capitolul al 13-lea din Apocalipsă, iar Adam, spun unii, a mâncat din fructul oprit într-o zi de marți.

Ziua de marți și 3 ceasuri rele

Ziua de marți are trei ceasuri rele după o regulă din astrologia orară. În astrologie, orele nu au 60 de minute și fiecare zi începe cu altă oră, ceasul folosind planetele și nu cifrele. Astfel, marțea trei ore sunt patronate de planeta Marte, planetă considerată malefică, iar cele trei ore sunt considerate și ele rele. În restul săptămânii, sunt doar două ore guvernate de Marte.

13 superstiții legate de MARȚI 13

1. Dacă un copil să naște într-o zi de MARȚI 13, nu va avea noroc niciodată.

2. Un om născut într-o zi de MARȚI 13 va muri tânăr.

3. Un copil născut într-o zi de MARȚI 13 va avea mereu ghinion, dar o parte din această nefericire va fi înlăturată dacă ziua nașterii lui va fi tăinuită.

4. Se spune, de asemenea, că dacă numele persoanei conține, în total, 13 litere, persoana nu este dintre cele mai norocoase.

5. Un copil născut într-o zi de MARȚI 13 va trebui să poarte cu el un picior de iepure de la un iepure ucis la miezul nopții de un fermier sașiu. Dacă copilul va pierde piciorul de iepure, va muri.

6. Dacă o femeie își serbează ziua într-o zi de MARȚI 13, în mai puțin de un an se va căsători și va avea un copil.

7. Este de rău augur să te căsătorești într-o zi de MARȚI 13.

8. Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de MARȚI 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte.

9. Cine iese din casă în noaptea de MARȚI 13 va avea convulsii.

10. Dacă 13 persoane stau la o masă pe data de MARȚI13, una dintre ele se va îmbolnăvi grav.

11. Nu purta negru în ziua de MARȚI 13, sau în scurt timp vei purta doliu.

12. Nu te tunde în ziua de MARȚI 13, sau cineva din familia ta va muri.

13. Nu te muta în casă nouă într-o zi de MARȚI 13, vei avea ghinion.


sursa: realitatea.net


Comentează știrea

Angheluță SILVIU
13 martie 2018
O mizerie de articol

Un articol mizerabil

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3253 secunde