Mare atenție de unde mâncați! Hamsia vă poate băga în spital

913
Mare atenție de unde mâncați! Hamsia vă poate băga în spital - hamsie1-1560200026.jpg

Articole de la același autor

A venit vara și peste tot pe litoral, dar și în oraș se mănâncă hamsie și shaorma, preparate de foarte multe ori în condiții improprii. În privința acestui pește, pe cât de mic este, atât de periculos poate fi pentru sănătate, iar cei care îl mănâncă riscă foarte mult. 


Dr. Gheorghe Nicola, medic specialist Dermato-Venerice ne-a declarat că hamsia care este vândută după ce a fost preparată în ulei refolosit își schimbă proprietățile organoleptice și ne poate îmbolnăvi. 


"Nu este vorba atât de peștișor, cât de uleiul în care este prăjit, care nu este întotdeauna înlocuit, el devenind rânced, iar în acest fel își modifică componența și devine periculos", a explicat medicul. Așa că, dragi constănțeni, fiți foarte atenți pe unde și ce anume mâncați, deoarece orice produs preparat necorespunzător vă poate îmbolnăvi de urticarie. 


Această urticarie este una dintre cele mai cunoscute boli ale pielii, este o alergie cutanată ce se manifestă prin pete roz și umflate. Urticaria produce, de obicei, mâncărime, dar poate da și senzația că arde sau înțeapă. Petele pot apărea oriunde pe corp, inclusiv față, buze, limbă, gât sau urechi. Ca urmare, nu credem că v-ar plăcea să stați în casă, cu bube pe corp, în loc să ieșiți afară, la o plimbare în aer liber. 


"Urticaria este o afecțiune de natură alergică, frecvent întâlnită. Se spune că noi, toți facem, cel puțin o dată în timpul vieții, urticarie. Această boală este de natură alergică și este provocată, de cele mai multe ori, de alimente. Alimentele care sunt frecvent implicate în producerea acestor episoade de urticarie sunt, la copii ciocolata, prăjiturile cu cacao sau cu ciocolată, ouăle, mezelurile, iar la cei mai mari, peștele, icrele. În același timp, și laptele are un potențial alergizant și de aceea cel gras, de vacă, produce urticarie", a declarat pentru "Cuget Liber", medicul. 


El este de părere că urticaria o întâlnim, mai ales, la copiii care au un potențial alergic foarte ridicat, dar și la cei cu atopie. La adulți, în  schimb, alimentele incriminate sunt, cum spuneam, peștele, icrele, fructele de mare, ouăle și laptele. 
Desigur, pe lista alimentelor care vă pot strica pofta de viață se regăsesc, uneori, și fructele, iar dintre acestea amintim citricele, piersicile cu puf, zmeura, afinele, căpșunile sau kiwi. În rândul legumelor, a adăugat dr. Nicola, persoanele cu un stomac sensibil, ar trebui să stea departe de roșii, ciuperci, spanac, dovlecei. Probleme pot apărea și în cazul consumului de conserve, mai ales cele din pește, ca să nu mai spunem că și borcanele cu produse de post, gen zacuscă pot determina urticaria. 


Mai trebuie tras un semnal de alarmă și în ceea ce privește carnea, ea  determinând frecvent urticaria, din cauza coloranților. "Pentru ca un aliment să fie atractiv, să spunem un mezel, el are o cantitate impresionantă de coloranți. Și prăjiturile de cofetărie au coloranți, și aici ne referim la așa- numitele E-uri. În plus, pâinea cu termen lung de valabilitate mare poate fi un atentat la sănătatea omului, dar și sucurile, cum ar fi Fanta, Cola din comerț, ele  având un potențial alergizant foarte ridicat", a mai spus dr. Nicola. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3592 secunde