Marcel Ciolacu: Drepturile și libertățile nu pot fi schimbate prin ordonanțe de urgență

104
Marcel Ciolacu: Drepturile și libertățile nu pot fi schimbate prin ordonanțe de urgență - 1-1597683013.jpg

Articole recomandate

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD, susține că ceea ce face premierul Ludovic Orban în privința pensiilor "este un artificiu și o încălcare a Constituției", conform căreia drepturile și libertățile nu pot fi schimbate prin ordonanță de urgență, informează Agerpres.ro.


Întrebat într-o conferință de presă cum comentează anunțul premierului Orban conform căruia Executivul ar putea ajunge în incapacitatea de a plăti pensiile, în condițiile în care PSD în Parlament modifică ordonanța care prevede creșterea cu doar 14 procente, Ciolacu a spus: "Îi reamintesc domnului prim-ministru Ludovic Orban că drepturile și libertățile, conform Constituției României, nu pot fi schimbate prin ordonanțe de urgență, ci numai prin lege în Parlamentul României".


"Ceea ce face domnia sa este un artificiu și o încălcare a Constituției. De aici, că de fapt taie cu 86% pensiile sau cu 80% alocațiile, și vine cu niște ordonanțe, nerespectând Constituția, e cu totul altceva. Nu are dreptul să dea ordonanță de urgență. Drepturile și libertățile se schimbă numai prin lege, iar alocațiile și pensiile sunt niște drepturi cetățenești. E foarte ușor dacă ar lua Constituția și ar citi-o", a adăugat liderul PSD.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8988 secunde