MapN organizează o nouă campanie de recrutare pentru rezerviști voluntari. Câte locuri sunt disponibile

339
MapN organizează o nouă campanie de recrutare pentru rezerviști voluntari. Câte locuri sunt disponibile - 1-1593097751.jpg
Ministerul Apărării Naționale organizează o nouă campanie de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României, conform Agerpres.


Astfel, pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri de rezerviști voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unități militare din județele Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Iași, Ilfov, Neamț, Sibiu, Tulcea, Vrancea și din municipiul București, informează un comunicat transmis de MapN.


Pentru înscriere doritorii se pot prezenta, până la data de 10 iulie, atât la sediul Centrului Militar Zonal/Județean/de Sector, pe a cărui rază de responsabilitate își au domiciliul, cât și la alt Centru Militar Zonal/Județean/de Sector, în situația în care locul de muncă sau reședința temporară diferă de localitatea de domiciliu.


La prezentare candidații vor avea asupra lor următoarele documente:


* actul de identitate, în original și copie;
* certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum șase luni înainte de data depunerii;
* acte de studii și/sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viața civilă, în original și copie;
* permisul de conducere (pentru candidații fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuțiilor postului presupune conducerea tehnicii specifice), în original și copie;
* livretul militar (numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist), în original și copie.


Candidații care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României vor completa o cerere de înscriere.


Ulterior, personalul recrutor din cadrul Centrului Militar Zonal/Județean/de Sector va informa candidații cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare și selecție, respectiv unitatea militară în care urmează să susțină probele de selecție, unitatea sanitară unde va avea loc examinarea medicală și unitatea militară/ centrul de instruire în care se va executa programul de instruire inițială (pentru candidații proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară).


De asemenea, candidații proveniți din rândul cetățenilor fără pregătire militară vor fi consiliați în ceea ce privește orientarea către arme/servicii și specialități militare pentru care aceștia prezintă abilități și aptitudini.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6209 secunde