Mâncare stricată și lapte infestat, vândute în magazinele din Constanța

1362
4
Mâncare stricată și lapte infestat, vândute în magazinele din Constanța - fondmancarestricata-1460395535.jpg

Articole de la același autor

Deși controalele s-au intensificat masiv în ultima vreme, mai sunt încă supermarketuri și unități de alimentație publică unde clienții primesc produse neconforme.


Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în ultima săptămână, s-au concretizat cu verificări la 165 de obiective. Au fost vizate opt restaurante, o pizzerie, o cantină, un bufet, un snack bar, o braserie, o unitate tip bistro, șase unități fast food, 16 laboratoare cofetărie și patiserie, 27 super sau hipermarketuri, 23 magazine alimentare, 8 depozite alimentare, o carmangerie, 4 măcelării, un centru de colectare lapte, 9 unități procesare lapte, 9 centre prelucrare lapte, un punct de debarcare pește, un centru colectare pește, 2 unități produse proaspete din pescuit, 4 pescării, 3 unități de învățământ, 9 exploatații comerciale animale, 3 exploatații non-profesionale, 3 incineratoare, un cabinet veterinar, 2 pet shop-uri, 5 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, un depozit semințe consum, 3 unități de co-mercializare congelate, o unitate de morărit, o unitate de fabricare foi plăcintă, 5 depozite de destinație, o unitate de fabricare condimente și o unitate de fabricare zaharoase.


"În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la neefectuarea operațiunilor de vaccinare și administrare a unor produse biologice la animale și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru aba-terile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală 1.000 lei și un număr de două avertismente. De asemenea, au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru un centru prelucrare lapte și o unitate de alimentație publică", explică directorul executiv al DSV Constanța, dr. Geronimo Brănescu.


Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare aproape 9.300 de kilograme de carne și produse din carne, aproape 3.000 de kilograme de lapte și produse lactate, peste 3.700 de kilo-grame de pește și produse din pește și 183 kilo-grame de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 174.299 lei. 


"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", mai adaugă șeful DSV Constanța. 


Comentează știrea

Garcea
12 aprilie 2016
La pușcărie cu penalii ăștia

De ce nu dați numele societăților sau restaurante, fast-foodurilor să știm de cine sa ne ferim ? sau îi protejați voi ăștia de la cuget liber ?

gar
12 aprilie 2016
fastfood

si la dimico in tomis nord cand ?

Mimi
12 aprilie 2016
Alimente stricate

Vream numele acestor magazine , restaurante etc sa știm sa nu ajungem pe acolo cu copii noștri și mai vrem sa plătească acești nemernici care atentează la sănătatea noastră .

Virgil
12 aprilie 2016
Firme SRL

Poate se face un control si la dugheana de termopane de pe str poporului colt cu str fulgerului !!

Pagina a fost generata in 1.0822 secunde